Išmanieji skaitikliai – galimybė sumažinti išlaidas elektrai

  • Teksto dydis:

Nuo šiol išmaniuosius elektros energijos skaitiklius įsirengę „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientai galės stebėti ir analizuoti valandinį suvartotos elektros energijos kiekį, rašoma pranešime spaudai.

Naujas duomenų analitikos įrankis suteiks galimybę klientams geriau suprasti elektros vartojimo įpročius, juos keisti ir taip sumažinti išlaidas elektrai.

ESO nuo šių metų pradžios klientams pasiūlė įsigyti išmanųjį elektros skaitiklį, kuris palengvina buitį nes nebereikia ranka nurašyti rodmenų. Šiuo metu Lietuvoje išmaniuosius elektros skaitiklius naudoja daugiau nei 15 tūkst. didelių įmonių, dar apie 1 tūkst. gyventojų juos įsirengė privačiuose būstuose.

„Mūsų tikslas – suteikti klientams kuo patogesnius duomenų analitikos įrankius, kurie leistų analizuoti elektros energijos išlaidas, ieškoti efektyvesnių būdų ją vartoti ir net sumažinti elektros sąskaitas. Pasitaiko atvejų, kai klientai net nežino apie būstuose ar pramoninėse patalpose esančius įrenginius, kurie yra išjungti, tačiau vis vien naudoja energiją. Naujas duomenų atvaizdavimo įrankis leis greičiau pastebėti tokį energijos švaistymą ir efektyviau valdyti išlaidas elektrai“, – sakė ESO Paslaugų tarnybos direktorius Ignas Pranskevičius.

Dar viena įrankio nauda – ypač aktuali verslui. Kelis pastatus ar įrenginius valdančios įmonės nuo šiol interaktyviai pateikiamų duomenų pagalba galės stebėti ir lyginti, kuris objektas išnaudoja daugiausiai elektros energijos. Jis taip pat padės ieškoti to priežasčių, o radus – jas šalinti ir taip taupyti įmonės lėšas.

ESO savitarnos paslaugų svetainėje www.manogile.lt įdiegtas duomenų atvaizdavimo įrankis gauna duomenis tik iš išmaniųjų skaitiklių. Jame pateikiami interaktyvūs grafikai, kurie atvaizduoja valandinį elektros sunaudojimą, jo pagalba galima lyginti tam tikrus istorinius duomenis, pagal aktualumą keisti pateikiamų duomenų pjūvius.

Naujasis duomenų atvaizdavimo įrankis išmaniųjų elektros apskaitų paskyrose įdiegtas automatiškai ir yra nemokamas. Kuriant įrankį buvo atsižvelgta į klientų poreikius turėti visą informaciją vienoje vietoje, kuri būtų atvaizduota aiškiai ir suprantamai. Jį numatoma toliau tobulinti, atsižvelgiant į klientų poreikius.


Šiame straipsnyje: elektros skaitikliaiESOelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia suprast kad elektra BRANGS?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių