A. Sungailienė pradeda vadovauti Lietuvos paštui

Valstybės valdomam Lietuvos paštui pradeda vadovauti Asta Sungailienė.

Lietuvos pašto atstovas Tomas Bašarovas Eltai patvirtino, kad penktadienis yra pirmoji A. Sungailienės darbo diena.

„Tikimės, kad naujoji Lietuvos pašto vadovė bendrovėje įdiegs aukščiausius skaidrumo ir korporatyvinio valdymo standartus. Svarbiausi keliami uždaviniai yra įvertinti ir sustiprinti bendrovės strateginių veiklų - informacijos, daiktų siuntimo ir finansinių paslaugų - konkurencingumą, gerinti jų kokybę, taikant pažangias technologijas, ir užtikrinti šiandieninės darbo rinkos reikalavimus atitinkančias darbuotojų darbo sąlygas“, - pranešime cituojamas Lietuvos pašto valdybos pirmininkas Nerijus Datkūnas.

Pati A. Sungailienė pranešime teigė, kad tikisi, jog Lietuvos pastas bus konkurencingas, ji taip pat žadėjo darbuotojams užtikrinti orias darbo sąlygas.

Anot pranešimo, vienas pirmųjų naujosios Lietuvos pašto vadovės darbų yra naujai suformuoti ir sustiprinti bendrovės vadovų grandį. Šiuo metu jau yra paskelbta vieša atranka į laisvas Lietuvos pašto vadovų pareigas.

Paštas šiuo metu ieško Teisės departamento, Korporatyviių reikalų departamento, Finansų ir administravimo padalinio ir Svarbiausių verslo klientų vadovų.

Lietuvos pašto valdyba bendrovės generaline direktore A. Sungailienę paskyrė sausio antroje pusėje. Iki formaliai pradėdama vadovauti paštui, ji turėjo sulaukti Lietuvos banko leidimo.

Susisiekimo ministras naujajai vadovei teigė keliantis tikslą užtikrinti bendrovės finansinį stabilumą, įvertinti šiuo metu pristabdytą Mobiliojo laiškininko programą bei siekti, kad visiems darbuotojams būtų garantuotas orus atlyginimas.

Paskirtoji Lietuvos pašto direktorė A. Sungailienė turi daugiau nei 20 metų darbo patirtį SEB banke. Ji vadovavo banko privačios bankininkystės, operacijų departamentams Vilniuje, dirbo Bendrųjų ir statinių duomenų rekonciliavimo departamento direktore Rygoje.

Lietuvos pašto generalinė direktorė buvo atrinkta iš pasiūlytų kandidatų, kurių paiešką ir atranką organizavo išorinė aukščiausio lygio vadovų atrankos bendrovė „J. Friisberg & Partners“. Atrankoje dalyvavo daugiau nei dvidešimt kandidatų.

Lietuvos pašto valdyba atleido buvusią bendrovės direktorę Liną Minderienę po to, kai Lietuvos bankas konstatavo, kad Lietuvos pašte netinkamai įgyvendinamos pinigų plovimo prevencijos priemonės, neužtikrintas informacinių technologijų rizikos valdymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai ,kad lietuvos Pasto nera

tai  ,kad  lietuvos  Pasto  nera portretas
po Masiuliniu lyberastiniu aferu ...beliko tik ,,SNORO,,kioskeliai..o si Sungailiene kokios gaujos statytine ???

Virginija

Virginija portretas
Gal nauja vadove daugiau i paste dirbancius zmones atsizvelgs suteiks padorias darbo valandas etatus atlyginimus juk dabar sunkiai suderinamas darbas su darbo valandom su etatu uz masinu nuoma mazai moka kadangi kaimo keliai prasti daugiau genda masinos remontui kartais neuztenka ir atllyginimu o jau pragyvenimui nelieka del tokiu darbo salygu ir darbuotoju nerandama...

Gggg

Gggg portretas
Žuvo galutinai paštas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių