„Swedbank“ paslaugos euro įvedimo naktį – specialiu režimu

  • Teksto dydis:

Gruodžio 31-osios naktį, Lietuvai pereinant prie naujosios euro valiutos, „Swedbank“ paslaugos bus teikiamos specialiu režimu. Banko mokėjimo kortelės, bankomatai bei interneto bankas laikinai neveiks arba veiks su trumpais pertrūkiais. Gyventojams, Naujuosius metus švęsiantiems ne namie, banko atstovai Naujųjų metų naktį pataria su savimi turėti ir šiek tiek grynųjų pinigų.

„Naujųjų metų naktį banko sistemos bus palaipsniui ruošiamos darbui su nauja valiuta, todėl dalis elektroninių paslaugų bus teikiamos su trumpais pertrūkiais arba laikinai neveiks. Tikimės, kad numatomi trumpalaikiai trikdžiai didesnių nepatogumų gyventojams nesukels. Tam, kad gyventojai banko paslaugomis įprastu režimu galėtų naudotis kaip galima greičiau, rūpinsis Naujųjų metų naktį pilnu pajėgumu dirbsianti „Swedbank“ darbuotojų komanda“, – sakė „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Orinta Žvirzdinė.

Ruošiantis euro įvedimui gruodžio 31 d. galimi laikini atsiskaitymo mokėjimo kortele trikdžiai tarp 23.00 ir 0.30 valandos. Vėliau kortelės veiks kaip įprasta. Bankomatais gruodžio 31 d. bus galima pasinaudoti iki 21.30 val., vėliau jie bus trumpam išjungti ir vėl pradės veikti tarp 0.30 ir 3.00 valandos.

Specialiu režimu veiks ir „Swedbank“ interneto bankas. Atlikti pavedimus ir naudotis kitomis kasdienėmis interneto banko paslaugomis, taip pat išmaniąja programėle telefone bus galima iki gruodžio 31 d. 19.00 valandos. Vėl naudotis kasdienėmis interneto banko funkcijomis bus galima nuo sausio 1 d. 12.00 valandos.

Sutarčių paskutinėms metų minutėms verčiau neatidėti

Klientai, kurie dar svarsto apie naują gyvybės draudimo sutartį, paskolą ar lizingą, neturėtų atidėlioti sprendimo paskutinėms šių metų dienoms.

Interneto banke sudaryti sutartis, taip pat jas peržiūrėti ar keisti bus galimybė iki 2014 m. gruodžio 31 d. 18.00 val., ne gyvybės draudimo sutartis – iki 2014 m. gruodžio 30 d. 14.00 valandos.

Peržiūrėti informaciją ar sudaryti paskolos ar lizingo sutartį, sudaryti ne gyvybės draudimo sutartį bus galima sausio 2 dieną, pateikti paraiškas dėl naujo finansavimo diena vėliau – sausio 3-iąją. Peržiūrėti ar sudaryti gyvybės draudimo sutartis „Swedbank“ klientai galės nuo sausio 5 dienos.

Padaliniai darbą pradės sausio 1 d.

Pirmieji banko klientų aptarnavimo padaliniai duris atvers sausio 1 d. nuo 13.00 val. Skirtingai nei ankstesniais metais, pirmąją metų dieną veiks daugiau „Swedbank“ padalinių. Iš viso veiks 8 padaliniai - po vieną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose bei Telšiuose.

Sausio mėnesį banko padaliniuose laukiama kelis ar net keliolika kartų daugiau gyventojų, skubėsiančių sukauptus litus išsikeisti į eurus. Tam, kad klientai kuo mažiau laiko gaištų eilėse, „Swedbank“ padaliniai veiks didesniais pajėgumais nei įprastai. Į pagalbą padalinių darbuotojams bus pasitelkta daugiau nei 200 darbuotojų iš banko centrinės būstinės.

Be to, nuo sausio pradžios „Swedbank“ planuoja beveik padvigubinti padalinių, kuriuose bus galima išsikeisti grynuosius litus į eurus, skaičių – nuo 37 iki 68. Visą kitų metų pirmąjį pusmetį litus į eurus keis ir tie „Swedbank“ padaliniai, kuriuose operacijos grynaisiais pinigais paprastai yra atliekamos tik savitarnos erdvėse.

Savitarna – greičiau ir patogiau

„Swedbank“ mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė O. Žvirzdinė taip pat atkreipia dėmesį, kad litus į eurus gyventojai gali išsikeisti patys, be banko darbuotojo tarpininkavimo.

„Dalis „Swedbank“ litus priimančių bankomatų veiks iki pat sausio 18 dienos. Tad valiutą pasikeisti klientai galės savarankiškai: įnešti litus per litus priimantį bankomatą, o eurus išduodančiame bankomate išsigryninti tokios pat vertės sumą eurais“, – aiškino „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Iki sausio vidurio pasinaudodami bankomatais pasikeisti litus į eurus klientai galės 79-iose vietose, kuriose įrengti grynuosius pinigus priimantys ir išduodantys „Swedbank“ įrenginiai. 58 iš šių vietų – visą parą kiekvieną savaitės dieną veikiančios banko savitarnos erdvės.

Nemokamai keis visą 2015-ųjų pusmetį

O. Žvirzdinė gyventojams, kurie litus į eurus visgi planuoja keisti banko padalinyje, pataria į banką neskubėti sausio mėnesį, nes visuose bankų padaliniuose litus į eurus bus galima nemokamai pasikeisti net iki birželio 30 dienos.

„Net ir dirbant maksimaliais pajėgumais, eiles banko padaliniuose, ko gero, matysime. Tą rodo ir mūsų kaimynės Latvijos, eurą įsivedusios metais anksčiau nei mes, patirtis. Latviams eilėse išsikeisti latus pirmosiomis sausio savaitėmis teko lūkuriuoti net po kelias valandas. Eilių išvengs tie gyventojai, kurie naudosis savitarnos įrenginiais arba apdairiai pralauks šią sausio mėnesio apgultį“, – kaip išvengti eilių keičiant santaupas į eurus patarė „Swedbank“ atstovė.

Daugiau informacijos



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių