Trys inžinerijos milžinės darbuotojai nuteisti už kyšininkavimą Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Trys buvę Prancūzijos inžinerijos milžinės „Alstom“ ir jos padalinio Švedijoje darbuotojai nuteisti kalėti už Lietuvos pareigūnų papirkinėjimą. Sprendimą penktadienį paskelbė Didžiosios Britanijos teismas.

Britanijos sunkaus sukčiavimo tyrimų biuras pranešė, kad buvęs „Alstom Power“ tarptautinių pardavimų padalinio direktorius Nicholas Reynoldsas (Nikolas Reinoldsas) 2009 metais susimokė duoti kyšių Lietuvos elektrinės darbuotojams ir aukšto rango Lietuvos pareigūnams. Kaip pranešama, apie 5 mln. eurų buvo sumokėta siekiant laimėti du 240 mln. eurų vertės užsakymus.

Dėl dalyvavimo šioje schemoje kaltais pripažinti ir buvęs „Alstom Power“ verslo plėtros direktorius Johnas Venskus (Džonas Venskus) bei buvęs šios bendrovės Švedijos padalinio regiono pardavimų direktorius Goranas Wikstromas (Goranas Vikstriomas).

J. Venskui skirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė, o G. Wikstromas turės kalėtis dvejus metus ir septynis mėnesius.

„Alstom Power“, 2016-aisiais pripažinusiai kaltę dėl korupcinės veiklos, teismas nurodė sumokėti iš viso 18 mln. svarų baudų ir atlyginti beveik 11 mln. svarų (13 mln. eurų) žalą Lietuvos Vyriausybei.

„Alstom“ penktadienį paskelbtame pranešime nurodė, kad įmonės energetikos padalinys dabar priklauso JAV milžinei „General Electric“.

„Byla dėl Lietuvos susijusi su energetikos padalinio projektu, kurio „Alstom“ nebeprižiūrėjo nuo 2015 metų lapkričio, kai „Alstom“ veikla energetikos srityje buvo parduota „General Electric“, – rašoma bendrovės pranešime.

Britų kovos su stambiu sukčiavimu tarnyba (angl. Serious Fraud Office, SFO) prieš kelerius metus apkaltino Švedijos „Alstom Power“ prisidengus susitarimu dėl konsultacijų ir mokėjus pinigus tuometinės Lietuvos elektrinės tarpininkams ar darbuotojams, kad gautų didelės vertės elektrinės užsakymą.

2014 metų gruodį N. Reynoldsas ir J. Venskus, kuris įmonėje tuomet jau nedirbo, apkaltinti dėl aštuonerius metus trukusio kyšininkavimo. Kaltinimai susiję su „Alstom Power“ sutartimis su Lietuvos bendrovėmis „Vilmetrona“ ir Lietuvos elektrinė.

„Alstom“, be Lietuvos elektrinės, už 43 mln. eurų rekonstravo ir Kauno hidroelektrinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Niekas taip negarsina Lietuvos užsienyje , kaip banditai , sukčiai ,aferistai ., gal vyriausybė jiems moka iš ''LIETUVOS PRISTATYMO'' FONDO.

Kęstas

Kęstas portretas
Sirgs Lietuva dar daugiau, nes didelės europinės kainos, maži lietuviški atlyginimai ir elito patyčios sukelia daug streso, o stresas sąlygoja daug širdies ligų atvejų. Mechaninis kraujotaką palaikantis prietaisas Lietuvoje daugumai yra neprieinamas, nes brangus. Transplantacijai trūksta donorų. Mirtis nuo širdies nepakankamumo yra kankinanti, panašiai, kaip nuo daugelio onkologinių susirgimų. Pasirodo naujas gydymo būdas, kuris Lietuvoje gal bus pigesnis. "Modifikuotas protokolas leido išgyventi babuinams, kurie gavo persodintas kiaulių širdis, ilgiau nei šešis mėnesius. Toks ankstesnių pastangų pagerinimas yra žingsnis arčiau kiaulės širdies persodinimo žmogui [1]." Nieko blogo turėti tikros kiaulės širdį. Blogai yra Lietuvos elitui turėti kiaulės akis ir matyti tiktai lovį. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Anonimas portretas
Tokiu bylu turetu nuti simtai. Kol kas tylu, mat is uzsienio dar nesuseke...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių