Uosto direkcija pelnė eksportuotojo apdovanojimą

  • Teksto dydis:

Uosto direkcija pelnė reikšmingą įvertinimą – Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) vidutinių įmonių grupėje direkciją įvertino „Lietuvos metų eksportuotojo 2016“ apdovanojimu. Uosto infrastruktūros išvystymas yra glaudžiai susijęs su sėkminga šalies eksporto sektoriaus veikla. Buvo įvertinti ir rekordiniai praėjusių metų veiklos rezultatai.

Uosto direkcija nuolat investuoja į infrastruktūrą, siekdama padidinti uosto konkurencingumą ir sudaryti dar geresnes sąlygas krovinių srautams judėti per uostą. Uosto infrastruktūra – pakankamas gylis, pritaikytos krantinės ir kiti parametrai – yra ypač svarbi Lietuvos eksportuotojų sektoriams, kadangi sudarytos tinkamos sąlygos į uostą atplaukti dideliems laivams suteikia galimybę eksportuotojams mažinti savo žaliavų ir produkcijos transportavimo kaštus.

„Kuriant geresnes sąlygas eksporto galimybėms Klaipėdos uoste vienas iš svarbių faktorių yra investicijos į infrastruktūrą. Nuolatos tobulinama uosto infrastruktūra sudaro galimybę priimti didžiatonažius laivus. Didžiausių Lietuvos eksporto sektorių veikla ypač priklauso nuo masto ekonomijos, kadangi didėjant produkcijos kiekiui atsiranda galimybė optimizuoti transportavimo kaštus“, – pabrėžė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos uostas ir jame esanti infrastruktūra sudaro galimybę Lietuvos įmonėms didinti savo gamybos pajėgumus bei taip didinti eksportuojamos produkcijos kiekį, tuo pačiu išlaikant konkurencingumą tarptautinėse rinkose dėl efektyvios transportavimo grandinės.

Klaipėdos uostui 2016-ieji buvo sėkmingi – uostas tapo absoliučiu lyderiu tarp Baltijos valstybių uostų ir šią lyderystę išlaikė visus metus. Ne vieną rekordą pasiekęs Klaipėdos uostas pernai perkrovė didžiausią kiekį krovinių per visą uosto istoriją – 40,14 mln. t, o Uosto direkcijos pajamos siekė 56,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių