Už 4,4 mln. eurų parduoti dar du LJL laivai

  • Teksto dydis:

Antradienį pasibaigusiame pakartotiniame bankrutuojančios bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" (LJL) laivų aukcione už 4,42 mln. eurų parduoti dar du bendrovės laivai.

Iš penkių LJL laivų dar du liko neparduoti, o už parduotus tris laivus bus gauta 6,17 mln. eurų – tai sudaro beveik pusę įmonės skolos didžiausiam jos kreditoriui SEB bankui.

Elektroninių varžytinių sistemos duomenimis, neįvardijamam pirkėjui už 2,25 mln. eurų parduotas laivas "Voruta", o už 2,17 mln. eurų – "Romuva". Netoli Portugalijos esanti "Voruta" ir Klaipėdos uoste stovinti "Romuva" pakartotiniame aukcione buvo parduodami už 1,723 mln. eurų pradinę kainą.

"Varžytinės įvykusios, du laivai sulaukė pasiūlymų, kiti du – ne. Turtas bus parduotas, kai bus už jį atsiskaityta, tą pirkėjas turi padaryti per 30 dienų", – BNS sakė LJL bankroto administratorius Dalius Volskis

Jis teigė negalintis atskleisti laivų pirkėjų.

"Gautomis lėšomis bus atsiskaitoma su jūrininkais, o likusios lėšos skirtos kitiems kreditoriams", – kalbėjo LJL bankroto administratorius. Jis teigė tiksliai negalintis pasakyti, kokia suma bus skirta jūrininkams.

Pakartotiniame aukcione liko neparduoti du LJL laivai – "Venta" (pradinė kaina – 1,904 mln. eurų) bei "Raguva" (1,632 mln. eurų). Kovo pabaigoje pasibaigusiame pirmajame aukcione už 1,75 mln. eurų parduotas laivas "Deltuva".

"Dėl kitų laivų kreditoriai spręs susirinkime, kaip toliau juos pardavinės. Vienas variantas – trečios varžytinės sumažinta kaina, bet gali būti ir laisvas pardavimas. Kadangi laivas ir jo stovėjimo išlaikymas kainuoja, stengsimės, kad viskas vyktų kuo greičiau", – aiškino D.Volskis.

Laivai "Romuva" ir "Deltuva" – įkeisti SEB bankui. Šiam bankui taip pat yra įkeistas aukcione neparduotas laivas "Raguva", o "Venta" įkeista pagrindinei LJL akcininkei bendrovėms "Lietuvos geležinkeliai" bei Smiltynės perkėlai, kuri pernai gegužę LJL suteikė trumpalaikę 0,5 mln. eurų paskolą.

Laivų išlaikymui per mėnesį reikia apie 564 tūkst. eurų, šią sumą sutiko padengti "Lietuvos geležinkeliai" ir SEB bankas.

Teismui pernai gruodį iškėlus bankroto bylą LJL, skelbta, kad įmonės įsiskolinimai spalio pabaigoje viršijo 22,5 mln. eurų, iš kurių 12,814 mln. eurų – SEB bankui, o skola darbuotojams – 1,54 mln. eurų.

Dar apie 2,8 mln. eurų paskolą LJL yra suteikusi bendrovė "Lietuvos geležinkeliai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

varis

varis portretas
Ispardavineja Lietuva paslemekai... Zadanyje bus ispildyta.

PETRAS PIKŠRY\

PETRAS PIKŠRY\ portretas
Jūrų laivo kaina tik 1,7 milijono eurų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių