V. Vasiliauskas: tokio sprendimo dėl buvusių „Snoro“ savininkų ir tikėjomės

  • Teksto dydis:

Londono Aukštajam teismui trečiadienį paskelbus, kad žlugusio banko „Snoras“ savininkai - Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas - turi būti perduoti Lietuvai, šalies centrinio banko vadovas sako, kad tokio sprendimo ir tikėjosi.

„Sprendimas nei nustebino, nei ypatingai nudžiugino, nes yra logiškas ir teisingas – būtent toks, kokio ilgokai tikėjomės. Būdamas teisininkas, visada tikėjau pamatine teisės doktrina: galimai nusikalstami veiksmai privalo būti ištirti, o išaiškintos nusikalstamos veikos turi užtraukti pelnytą atsakomybę“, - BNS sakė Vitas Vasiliauskas, padėjęs daug pastangų, kad nemokus „Snoras“ 2011 metų pabaigoje būtų uždarytas.

„Dabar belieka tikėtis, kad bus imtasi visų būtinų procedūrinių veiksmų, jei kuris iš atsakomybės išvengti siekiančių asmenų sumanytų pateikti dar kokį netikėtumą“, - pridūrė V.Vasiliauskas.

Pernai sausį, pirmosios instancijos Jungtinės Karalystės teismui nutarus Lietuvai išduoti buvusius banko akcininkus, V.Vasiliauskas teigė, kad Lietuvos bankas, kaip reguliuotojas, savo darbą atliko, be to, jis asmeniškai ilgai laukęs galimybės pažiūrėti jiems į akis.

„Aš tikiuosi, kad šis sprendimas reikš, kad aš ponui Baranauskui ir ponui Antonovui teismo proceso metu Lietuvoje galėsiu pažiūrėti į akis, ko aš tikrai nuoširdžiai norėjau“, - tuomet BNS sakė V.Vasiliauskas.

Žlugus „Snorui“, valstybė paskolino Indėlių draudimo fondui 893 mln. eurų banke laikytiems indėliams kompensuoti, iš jų iki šiol grąžinta 499,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių