Žurnalistų etikos sargai: „Lietuvos rytas“ klaidino skaitytojus

  • Teksto dydis:

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pažeidė visuomenės informavimo etiką, skelbdamas kaltinančius teiginius apie Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovą Vytautą Valvonį ir nepatikrinęs, ar publikacijose minimi teiginiai pagrįsti, nusprendė Visuomenės informavimo etikos komisija.

Komisija nutarė, kad publikacijoje apie V.Valvonį ir jo pokalbių išklotines „Lietuvos rytas“ paskelbė kaltinamąjį teiginį, kuris suponavo, kad nusikalstama veika jau įvykdyta. Komisijos vertinimu, kadangi jokių tokios veikos įrodymų „Lietuvos rytas“ taip ir nepateikė, skaitytojai galėjo būti klaidinami, pranešė Lietuvos bankas.

Komisija įpareigojo „Lietuvos rytą“ apie pažeidimus paskelbti dienraštyje.

Anksčiau pagal teismo patvirtiną sutartį lrytas.lt pašalino šešis laikraščio „Lietuvos rytas“ straipsnius ir dvi „Lietuvos ryto“ televizijos laidas „Patriotai“, kuriuose buvo skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie V.Valvonį.

LB pažymi, kad teismo procesai su dienraščiu „Lietuvos rytas“ ir „Lietuvos ryto“ televizija toliau bus tęsiami.

Lietuvos bankas ir pats V.Valvonis, kaltindami „Lietuvos rytą“ šmeižtu, yra pateikę ieškinius Vilniaus apylinkės teismui, taip pat kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą. Pasak V.Valvonio, parengiamasis posėdis teisme paskirtas rugsėjo pabaigoje, tuo metu Vilniaus apygardos prokuratūros kuruojamą ikiteisminį tyrimą atlieka Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų valdyba.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai kovą sulaikė vilnietį Valdemarą Aleksiuką, kuris iš kredito unijos Centro taupomoji kasa reikalavo 50 tūkst. eurų kyšio, girdamasis pažintimi su V.Valvoniu ir tenisininku A.Labunsku. Unijos vadovas, buvęs LB vadovas K.Ratkevičius „Lietuvos rytui “ yra teigęs, kad praėjusių metų pabaigoje susitikęs su V.Valvoniu, kalbėjo apie Centro taupomosios kasos ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
korupcinei mafijai nepatinka tiesa ir ginamasi puolant kaip ir garliavos pvz.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių