BMW: po „Brexit“ gali tekti didinti automobilių kainas

Vokietijos automobilių gamintoja BMW naujienų tarnybai BBC sakė, kad išlaidos dėl prekybai taikomų muitų po „Brexit“ gali pabranginti jos gaminamą produkciją, informuoja BBC.

Pasak BMW padalinio Jungtinėje Karalystėje atstovo Iano Robertsono, naujos pasienio sistemos ir sandėliavimas gali padidinti tokių automobilių kaip „Mini“ gamybos kainą.

Jis sakė: „Rizika galima... norėtume to išvengti“. Tačiau jis pabrėžė, kad BMW bus priversta investuoti į naujas muitų sistemas jau vasaros pabaigoje, jeigu nebus aiškumo dėl Jungtinės Karalystės prekybos ryšių su ES.

Kaip BBC ekonomikos redaktoriui Kamaliui Ahmedui sakė I. Roberstonas, jeigu nebus aiškumo, BMW bus priversta rugpjūtį ar rugsėjį ruoštis kietajam „Brexit“. Tačiau kartu I. Robertsonas pridūrė, kad BMW neketina kelti savo gamybos už JK ribų.

„Mums teks susimąstyti, kas laukia mūsų transporto priemonių prie pasienio ir kaip bus sandėliuojamos mūsų atsargos, – sakė I. Robertsonas. – Neaiškumas tampa našta pramonei, tampa našta mums, kai verčiau turėtume susitelkti ties konstruktyvesniais klausimais“.


Šiame straipsnyje: Brexitautomobilių kainosBMW

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Prie ko čia BREXIT, jei jums reikia padengt nuostolius dėl priverstinio nekokybiškų BMW atšaukimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių