Ekonomiškiausias vairuotojas paaiškės Kaune

Šį rudenį vyks jau tryliktas ekonominis žygis automobiliais, kuriam startas bus duotas spalio 15-ąją netoli IX forto esančioje degalinėje.

Ekonominiame žygyje dalyviai vairuos skirtingo galingumo techniką. Visi jie bus suskirstyti į septynias klases. Bus renkamas ne tik savo klasės laimėtojas, tačiau ir pats ekonomiškiausias vairuotojas ir automobilis.

Pagerinti praėjusiais metais pasiektą rezultatą šiemet dalyviams nebus lengva. Praėjusiais metais ekonomiškiausiai važiavo Artūro Žuko ir Ryčio Turčino duetas. 310,6 km maršrutą, iš kurio 290 km driekėsi asfalto ir 20,6 km žvyro keliais, ekipažas, važiavęs "Peugeot 2008" automobiliu, įveikė sudeginęs tik 10,35 l dyzelino arba 3,33 l/100 km. Įdomu tai, kad praėjusiais metais tris prizines vietas užėmė būtent prancūziškais automobiliais važiavę ekipažai. Antroje vietoje atsidūrė taip pat su "Peugeot 2008" važiavę Vitalijus Eidimtas ir Renata Odinienė. Šio ekipažo degalų sąnaudos 100 km buvo kiek didesnės – 3,44 l. Trečias liko nuolatinis šių žygių dalyvis, nugalėtojas ir prizininkas alytiškis Ąžuolas Žadeika, vairavęs "Renault Clio 4" automobilį. Tretieji prizininkai 100 km kelio sudegino 3,5 l dyzelino.

Vienas šio žygio organizatorių Valdas Juozas Vilūnas džiaugiasi, kad kasmet daugėja žygio dalyvių, o šiemet prisijungti jis ypač kviečia kauniečius.

"Šįkart ekonominio žygio maršrutai, prasidėję Kaune, drieksis vaizdingomis Panemunės apylinkėmis, kuriose gausu istorinę Lietuvos praeitį menančių pilių ir kitų lankytinų objektų. Su dalimi jų galės susipažinti ir šios iškylos dalyviai, tačiau ilgai gėrėtis rudens spalvomis ir istoriniais paminklais nebus laiko, nes šiemet parengėme 344 km maršrutą, iš kurių 317 km drieksis asfalto ir 27 km žvyro keliais. Finišuosime taip pat Kaune", – sako V.J.Vilūnas.

Skatindami vairuotojus rinktis naujesnius, taupesnius ir ekologiškesnius automobilius, žygio organizatoriai šiemet kaip niekad aukštai iškėlė aplinkosaugos reikalavimus – automobiliai privalo atitikti "Euro 6" normatyvus. "Ekonomiškas, o kartu ir ekologiškas vairavimas – iš tiesų labai atsakingas, ne iškart įvaldomas būdas, kurio pagrindiniai principai – važiuoti ir saugiai, ir taupiai, mažinant automobilio eksploatacijos kainą, o kartu mažiau kenkiant ir aplinkai", – sako "Eko žygis 2016" organizatorius.

Siekiant, kad visi ekipažai varžytųsi vienodomis sąlygomis, į visus automobilius bus pilami vienodi degalai, o automobiliai važiuos vasarinėmis padangomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių