Geriausi automechanikai varžysis Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Dešimt automechaniko specialybės besimokančių jaunuolių tris dienas varžėsi tarpusavyje atlikdami įvairiausias užduotis, o trims iš jų, išplėšusiems prizines vietas, Lietuvos garbę teks ginti ir tarptautiniame finale.

Dešimt gabiausių šalies profesinių ir verslo mokyklų auklėtinių buvo išrinkti iš 450 mokinių būrio. Tai, anot Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Mokymosi visą gyvenimą departamento direktoriaus Sauliaus Zybarto, jau ženklas, kad visi jie – nugalėtojai ir įmonės, kuriose ateityje jie ieškos darbo, turėtų neabejotinai atsižvelgti į šį faktą. Atliekant dešimt skirtingų užduočių, pradedant automobilio patikra, baigiant dvigubos sankabos pavarų dėžės modulių keitimu ar variklio elektrinių komponentų diagnostika, išryškėjo patys stipriausi mokiniai.

Konkurso dalyvius egzaminavusios įmonės "ZF Friedrichshafen" atstovas Tomaszas Mierzejewskis neslėpė, kad kai kurie dalyviai buvo ypač gabūs ir kaip reikiant pasirengę būsimos profesijos iššūkiams.

Pirmą vietą konkurse pelnė Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos auklėtinis Lukas Makselis. Antroji vieta teko Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mokiniui Lukui Karliui Siksniui. Trečią vietą išplėšė Tauragės profesinio rengimo centro ugdytinis Jonas Purkus. Visi trys mokiniai pavasarį keliaus į tarptautinį konkurso finalą Lenkijoje. Čia tarpusavyje susikaus geriausi Lenkijos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Vengrijos, Kroatijos ir Ukrainos jaunieji mechanikai.

Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos direktorė Elena Pelakauskienė neslėpė, kad ugdymo procese vien mokyklos neužtenka. Tenka nemažai padirbėti papildomai, taip pat pasitelkti socialinės atsakomybės nestokojančius verslus. "Mokinius vežame į įmones, rodome, kaip dirbama ten, norime, kad jie pasisemtų pačių įvairiausių žinių ir turėtų kuo daugiau praktikos", – kalbėjo ji.

Tą patį pasakojo ir konkurso nugalėtoją L.Makselį ruošęs mokytojas Vitalijus Kabelis. Anot jo, jokia paslaptis, kad, norint geriausių rezultatų, dėl jų tenka kaip reikiant pasistengti.

L.Makselis, sugniaužęs rankose pirmosios vietos nugalėtojo taurę, neslėpė, kad konkursas jam buvo ganėtinai lengvas, o daugelis užduočių ėjosi kaip iš pypkės. Bene sunkiausia tapo pirmoji užduotis – visiškai naujo automobilio patikra. Tačiau ir apie ją kalbėdamas vaikinas tikino, kad sunki ji buvo tik dėl to, jog pati pirmoji – jaudulys padarė savo. Paskutinius metus mokykloje besimokantis L.Makselis sakė, kad laukia praktikos, o po jos, neabejoja, eis dirbti. Ateityje, kalbėjo vaikinas, norėtųsi nuosavo verslo, tačiau kol kas patirtį ir žinias teks kaupti dirbant kitoms įmonėms.

Šiemet iš 450 konkurse dalyvavusių moksleivių į finalą atrinkta dešimt. Iš jų trys, užėmę pirmąsias prizines vietas, gegužės 25–26 d. keliaus į "Young Car Mechanic" konkursą Lenkijoje.


Šiame straipsnyje: automechanikaiLenkijakonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių