Katės – automobilių kūrėjų įkvėpimo šaltinis

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 8-ąją švenčiant tarptautinę kačių dieną, „Ford“ primena, kad automobilių kūrėjai, ieškodami įkvėpimo, labai dažnai jo semiasi iš katininių šeimos gyvūnų išvaizdos, kūno formų, charakterio savybių. Nesvarbu, ar tai naminė katė, ar laukinis tigras, šios šeimos gyvūnai pasižymi sportiškumu, gracingumu bei tobulomis kūno proporcijomis. Visa tai stengiamasi perteikti automobiliams.

Iš kačių semiamasi ne tik jų išvaizdos savybių, labai dažnai automobiliams suteikiami katiniški vardai. Štai „Ford Cougar“, „Ford Kuga“ bei „Ford Puma“ buvo pavadinti katininių šeimos vardais, Automobilio „Ford Panther“ platforma naudota įvairių amerikietiškų sedanų gamybai, o dvigubo kuro variklis pavadintas „Bobcat“.

Daugelio „Ford“ automobilių išvaizdoje galima atpažinti katiniškus elementus. Įstrižos akys, perteiktos automobilių priekiniuose žibintuose, kuria savimi pasitikinčio automobilio įspūdį, kuriuo „užsikrečia“ ir pats vairuotojas. Stebėdami kates, sportiškas jų kūno proporcijas automobilių kūrėjai pasiskolina konstruodami kėbulą.

„Sportiniam automobiliui stabilumo suteikia ratų ir kėbulo proporcijų dermė. Svarbu atstumas nuo apatinės kėbulo dalies iki žemės ar iki stiklo. Visa tai turi būti tobulai subalansuota, kad sukurtų tiek sportinę išvaizdą, tiek ir sportines savybes. Katėms būdinga proporcijų pusiausvyra, būtent to mes ir siekiame", – sako Jordan Demkiw, „Ford of Europe“ išorės dizaino vadovas.

„Ford“ dizaineriai įkvėpimo semiasi iš įvairių gyvūnų. Pavyzdžiui, aerodinamiškumo – iš nevaržomų ryklio judesių jūroje, galios – iš šuoliuojančio mustango. Tad nenuostabu, jog „Focus RS“ atrodo tarsi grobio tykanti katė, o „Mustang“ kelyje „šuoliuoja“ lyg grynakraujis žirgas.

Jeigu jus buvo kada aplankęs keistas jausmas, tarsi automobilis į jus spoksotų, dėkokite už tai kūrėjų lakiai fantazijai. Kurdami automobilius inžinieriai ar dizaineriai juos įsivaizduoja lyg gyvus, todėl žibintai tampa akimis, o grotelės – burna. „Gyvos“ automobilių savybės patinka įvairaus amžiaus jų gerbėjams. Tai įrodo populiarūs „Disney“ animaciniai filmukai, kuriuose pagrindinius vaidmenis atlieka atgijusios mašinos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių