Keturratis draugas – ir pramogoms, ir ūkio darbams

  • Teksto dydis:

Jei reikėtų įvardinti universaliausią transporto priemonę, tinkančią ir kelionėms, ir pramogoms, ir ūkio darbams, bendrovės „Motorider“ darbuotojai nedvejodami patartų: tai – keturratis motociklas. Ir štai – kodėl.

Griauna mitus

Pramogauti galima įvairiai. Pavyzdžiui, sėdint ant dviračio balno ar pėstute vaikštinėjant po miškelį. Tačiau vienas smagiausių ir praktiškiausių būdų – keliauti po Lietuvą keturračiu. Šis plieninis žirgas tinka ir vasarą, ir žiemą. Ir ne tik pramogoms. Toli gražu.

Nors keturračio pritaikymo būdų gausybė, juos žino ne visi. Žmones nuo šios transporto priemonės įsigijimo stabdo baimės, kurios toli gražu neatitinka realybės.

„Mes nuolat susiduriame su tam tikrais žmonių susikurtais mitais. Jie mano, kad keturratis skirtas tik pramogoms arba, kad jį labai sudėtinga įregistruoti. Vieniems jis yra prabangos atributas, kitiems atrodo labai nesaugus. Vėliau klientai patys su šypsena prisimena tikėję šiomis „liaudies pasakomis“, –pasakojo uždarosios akcinės bendrovės „Motorider“ direktorius Valdas Radvilavičius.

Patirtis  didžiulė

Šios bendrovės specialistai prekyba keturračiais užsiima jau dvyliktus metus, tad puikiai žino vietos rinkos specifiką ir poreikius. Pagrindinis „Motorider“ biuras bei sandėlis yra įsikūręs Kaune, Raudondvario pl. 131B, bet įmonė prekiauja ir internetu (www.motorider.lt), o paslaugas, garantinį bei techninį aptarnavimą teikia visoje Lietuvoje. Bendrovė turi didžiausią šalyje partnerių tinklą, tad gali operatyviai išspręsti visas kylančias problemas.

„Motorider“ atstovauja „CFMOTO“ prekės ženklui, siūlančiam bene geriausią kainos ir kokybės santykį. Bendrovė šio Azijos gamintojo produkcija prekiauja daugiau nei dešimtmetį, todėl girdėjo šimtus klientų atsiliepimų ir gali suteikti didele patirtimi pagrįstas konsultacijas. Be to, visiems keturračiams taikoma dviejų metų garantija be ribos apribojimų.

Registracija – be rūpesčių

Nemenko populiarumo Lietuvoje sulaukė ir kito kauniečių atstovaujamo garsaus gamintojo – amerikietiškojo „POLARIS“ produkcija. Ji – įvairiausio galingumo, skirtingų komplektacijų bei plataus dizaino pasirinkimo.

Beje, visi „Motorider“ bendrovės platinami keturračiai be problemų registruojami savivaldybėse arba „Regitroje“, o jų savininkams pakanka turėti įprastinę B vairuotojo kategoriją.

„Anksčiau buvo galima savivaldybėse registruoti ir tiesiai iš JAV atsigabentus keturračius. Bet taip būdavo paliekama didelė spraga, nes žmonės registruodavo vos ne bet ką, neaiškių gamintojų, neaiškios kokybės, sudėvėtą techniką. Dabar savivaldybėse registruojamos tik tinkamai sertifikuotos, saugios transporto priemonės. O perkantys tiesiai iš JAV naujus ar dėvėtus motociklus paskui turi nueiti sudėtingus ir itin brangius kelius, kad įteisintų savo transportą. O kur dar nuolatinės išlaidos dėvėtos technikos remontui? Tad kur kas racionalesnis variantas – įsigyti keturratį iš oficialaus platintojo Europoje“, –dėstė V.Radvilavičius.

Beje, įmonė siūlo ir keturračių serviso paslaugas. Skirtingai nuo įvairių garažuose įsikūrusių neoficialių meistrelių, „Motorider“ meistrai ne tik profesionaliai sutvarkys techniką, bet ir garantuos, kad servise paliktas jūsų keturratis bus apsaugotas nuo vagystės ar bet kokios nelaimės – serviso veikla apdrausta net 58 tūkst. eurų sumai.

Pigiau nei traktorius, o funkcijos panašios

Pasak jo, dviem ratais varomi motociklai labiau tinka pramogoms, galingesni keturiais ratais varomi „žirgai“ gali tapti ir nepamainomais pagalbininkais atliekant ūkio darbus sodyboje ar medžioklėse. Jų galimybes išplečia įvairūs naudingi priedai – tempimo mechanizmas - vadinamoji gervė, kabliai, sniego ar žemių stumdytuvai, rozetės, atlošai antram keleiviui, netgi priekabos. Visus juos, pritaikytus specialiai keturračiams, taip pat galima įsigyti „Motorider“ parduotuvėje arba pas partnerius.

„Lyginant su alternatyvomis, keturratis yra gana pigi transporto ir darbų atlikimo priemonė. Bet koks darbinis traktorius neabejotinai kainuotų brangiau“, –skaičiavo pašnekovas.

Saugumas garantuotas

Dar vienas paplitęs mitas apie keturračius – tai potencialiai pavojinga transporto priemonė. Iš tiesų, šie motociklai visiškai saugūs. Žinoma, kaip ir prie bet kurio transporto vairo, daugiausia priklauso nuo vairuotojo sprendimų.

„Nelaimės nutinka, kai žmonės neįvertina savo galimybių ir perspaudžia greičio rankeną. Neretai čia įsipainioja ir alkoholis. Protingai važiuojant, keturratis yra patikima ir visiškai saugi transporto priemonė“, – sakė pašnekovas.

Statistikos duomenimis, Suomijoje, kur keturračiai labai populiarūs, per metus žūsta 15 jų vairuotojų. Tačiau visi jie vairavo neblaivūs (daugiau nei promilės girtumo). Vadinasi, dėl fatališkų baigčių kalta ne technika, o neatsakingi vairuotojai.

Kita vertus, net ir nutikus nelaimei, tinkamai apsirengus, rimtesnių sužalojimų galima išvengti. „Motorider“ lentynose gausu specialių aksesuarų, papildomai apsaugančių vairuotojų bei keleivių nugarą, kaklą, galvą bei kitas kūno dalis.

Sezonas – ištisus metus

Skirtingai nuo kai kurių pardavėjų, apie keturračius išmanančių tik teoriškai, kauniečiai ne iš nuogirdų žino visas jų eksploatavimo subtilybes. Drauge su šio transporto priemonių entuziastais „Motorider“ darbuotojai keliauja po Lietuvą, dalyvauja keturračių varžybose, užsiima kolegų edukacija.

„Mums tai – gyvenimo būdas. Net po kelių valandų pažintinės kelionės gamtoje vyrai grįžta pakilios nuotaikos. O Lietuvos miškuose tikrai yra keturračiams tinkamų trasų. Žinoma, bendražygius visuomet mokome nelėkti bet kur: per laukus, pasėlius, melioracijos griovius, minkštąjį miško paklotą ir t.t. Raginame būti kultūringiems, tada ir aplinkiniai mus vertins kur kas draugiškiau“, – kalbėjo V.Radvilavičius.

Anot jo, keturratininkų sezonas tęsiasi visus metus – tereikia tinkamos aprangos. „Motorider“ siūlo ne vieną aksesuarą, padidinantį vairuotojų komfortą: šildomas motociklo rankenas ir akseleratorių, led žibintus, daiktadėžes, dugno apsaugas, įrankių laikiklius, benzino bakelius ir daugybę kitų priedų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių