Kodėl neminimos žuvusiųjų kelyje ir gaisruose pavardės?

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad informacija apie privatų gyvenimą gali būti skelbiama be žmogaus sutikimo tik tais atvejais, kai padeda atskleisti įstatymų pažeidimus arba nusikalstamas veikas arba turi visuomeninę reikšmę, sako Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

LRT radijo klausytojas Alius iš Klaipėdos prašo, kad per laidą „112“ būtų minimos žuvusiųjų kelyje ir gaisruose pavardės.

LRT Radijo laidoje „112“ žiūrovai girdi nusikaltimų, gaisrų ir eismo įvykių apžvalgas. Suvestines joms pateikia tarnybos, o jose nėra nurodomos žuvusiųjų pavardės. Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas sako, kad nukentėjusiųjų pavardės viešai nėra skelbiamos, siekiant saugoti informaciją apie privatų gyvenimą.

„Tokia informacija neskelbiama, nes mes vadovaujamės įstatymais. Visuomenės informavimo įstatymas labai aiškiai numato, kad informacija apie privatų gyvenimą gali būti skelbiama be žmogaus sutikimo tik tais atvejais, kai padeda atskleisti įstatymų pažeidimus arba nusikalstamas veikas arba turi visuomeninę reikšmę“, – aiškina R. Matonis.

Vadovaujantis šiuo įstatymu, LRT radijas skelbia tik žmogaus inicialus, amžių ar gimimo metus, nes nenorima pažeisti teisės į privačius duomenis.

LRT radijas, kaip nacionalinis transliuotojas, stengiasi griežtai laikytis žurnalistų etikos, įskaitant ir tai, kad apie įvykius ir jų aukas artimieji turi sužinoti ne iš žiniasklaidos. Be to, LRT radijas nukentėjusiuosius įvardija tik tada, kai tą padaro oficialūs pareigūnai arba sutikimą tokiai informacijai duoda aukų artimieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
kol vyksta tyrimai, manau, neskelbiama nei nusikaltusiųjų nei nukentėjusiųjų pavardės. O vėliau tie žurnalistai jau puola prie kitos sensacijos ir užmiršta savo darbo nuoseklumą bei pareigingumą. O gal jiems nurodoma, ką ir apie ką rašyti? Tokiu atveju, ko tie žurnalistai plėšosi, norėdami įrodyti savo darbo sąžiningumą? Pastebėjau, kad ne tik ši tema, bet ir daugelis kitų paliekamos pusiaukelėje, be jokių galutinių rezultatų.

kk2

kk2 portretas
Apie "aukštus" valdžios atstovus irgi daug slepiama,kad būtų lengviau juos išlaisvinti nuo nusikaltimų.Nežinau nei vieno,kuris už savo nusikaltimus būtų pasodintas į kaliūzę.Išsilaižys ie Kėdainių teisėjas už sukeltą avariją.Aišku,aš tikrai jį suprantu ir užjaučiu,nes tai atsitikti gali bet kuriam.Sėkmės...

Aliau iš klaipėdos

Aliau iš klaipėdos portretas
Ale "cekava zosė" esi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių