Kokiems automobiliams nerasite detalių?

  • Teksto dydis:

Jei automobiliui reikia detalės, o jos rasti nepavyksta – remonto darbai gali ilgam užtrukti ar net tapti neįmanomi. Kokiems automobiliams nerasite detalių ir kuo jas gali pakeisti išradingi meistrai?

Tikriausiai kiekvienas, bent kartą savo automobilį vežęs į remonto dirbtuves, pritars, kad tikslią darbų kainą ir trukmę prognozuoti sunku. Gerai, jei problema aiški, o sugedusios detalės – įprastos ir nesunkiai pakeičiamos. Tačiau ką daryti, jei reikalingų dalių tiesiog nėra? Užsakyti nėra iš kur, rasti automobilių laužynuose nepavyksta, o gaminti iš naujo – beprotiškai brangu.

LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ specialistų klausia, kada taip nutinka.

„Dažniausiai tai būna išskirtiniai atvejai, pavyzdžiui, [taip atsitinka] konkretaus modelio mylėtojams. Žmonėms, kurie gavo automobilį iš senelio ar prosenelio. Jie tokį automobilį dievina ir nusprendžia prikelti antram gyvenimui. Tuomet prasideda dėlionė, kai iš pakampių traukiamos dalys ir mėginama surinkti vieną automobilį“, – sako Justinas Abaris, UAB „Sostinės autoservisas“ vadovas.

Jei investuoti į tokią transporto priemonę nesate pasiruošę, remonto darbų pradėti net neverta. Kitas laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ pašnekovas beveik visą gyvenimą restauruoja senovinius automobilius. Akys raibsta nuo atkurtų originalių retro gražuolių. Žinoma, čia ir už mažiausią detalę pakloti tenka nemažas sumas. O iš kur gauti dalių tokiems automobiliams?

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.


Šiame straipsnyje: automobiliaidetalėsremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių