Legendinis „Nerūpestingo keliautojo“ motociklas parduotas už 1,35 mln. dolerių

  • Teksto dydis:

Legendinis „Harley-Davidson“ motociklas, kuriuo Peteris Fonda (Piteris Fonda) važinėjo klasika tapusiame 1969 metų filme „Nerūpestingas keliautojas“ (Easy Rider), aukcione šį savaitgalį buvo parduotas už 1,35 mln. dolerių.

Motociklas „Captain America“ drauge su autentiškumą patvirtinančiais dokumentais, tarp jų – P.Fondos laišku, vėlai šeštadienį buvo parduotas pramogų industrijos aukcione „Profiles in History“, sakė atstovė Sabrina Propper (Sabrina Proper).

Amerikos vėliavos raštu papuoštą motociklą suprojektavo ir pagamino afroamerikiečiai Cliffas Vaughsas (Klifas Vosas) ir Benas Hardy (Benas Hardis), remdamiesi P.Fondos pasiūlymais dėl dizaino.

„Po įnirtingo kainų siūlymo mes tokie patenkinti, kad pirkėjas vertina jį kaip kultūrinį simbolį, koks jis ir yra“, – sakė pardavėjas Mike'as Eisenbergas (Maikas Eisenbergas).

Filmui buvo pagaminti du motociklai „Captain America“, kad filmavimas nesustotų, jei vienas motociklas sugestų. Šeštadienį parduotas motociklas buvo panaudotas avarijos scenai filmo pabaigoje.

Jis buvo parduotas drauge su kitais Holivudo atmintinais daiktais aukcione „Profiles in History“ Kalabasase į šiaurės vakarus nuo Los Andželo. Kainas buvo galima siūlyti internetu, telefonu ir „gyvai“.

Aukciono bosas Josephas Maddalena (Džozefas Madalena) prieš pardavimą motociklą pavadino „vienu simboliškiausių Amerikos kino vaizdinių“.

„Šis motociklas kelia galingas emocijas net ir ne motociklininkams. Jis įkūnija 7-ąjį dešimtmetį, visa, ką atnešė tas dešimtmetis, gera ir bloga“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių