Murziai keliuose nepageidaujami – gresia šimtus eurų siekianti bauda

Purvinais ratais į kelią išriedėjusios transporto priemonės vairuotojas kelia pavojų kitiems eismo dalyviams, o pats rizikuoja užsitraukti didesnę nei 500 eurų baudą.

Prasidėjus itin aktyviam darbymečiui laukuose – juose jau darbuojasi kombainai, grūdus vežantys traktoriai ar sunkvežimiai, tenka pamatyti, kaip į viešo naudojimo asfaltuotus kelius išvažiavusi žemės ūkio technika paskui save palieka smėlio, molio ir žemių šleifus, kurie ne tik užteršia važiuojamąją kelio dalį, tačiau ir kelia pavojų kitiems eismo dalyviams – tokiame kelio ruože automobilis ar motociklas gali prarasti sukibimą su keliu arba transporto priemonė gali tapti sunkiai valdoma.

Vairavimo instruktoriai pataria pastebėjus, kad šalia kelio, kuriuo tenka važiuoti, dirba žemės ūkio technika sumažinti greitį – tai padės tinkamai sureaguoti ir tuomet, jei žemės ūkio technika netikėtai kirs kelią, kuriuo važiuojate jūs, taip pat laiku pastebėsite nešvarumus ant kelio dangos ir galėsite sumažinti greitį.

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkė Laura Salokaitė dienraščiui tvirtino, kad išvažiuodami iš dirbamų plotų, statybviečių, sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai turėtų pasirūpinti, kad neterštų kelio dangos ir nesukeltų pavojaus eismo saugumui. Dėl užterštos kelio dangos blogėja eismo sąlygos ir kyla didesnė eismo įvykių tikimybė. "Atsakomybė už kelio dangos teršimą yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 459 str. 9 d. – automobilių kelių, kelio statinių, įrenginių ar kelių eismo techninių reguliavimo priemonių sugadinimas, važiavimas asfalto danga vikšriniu transportu, kliūčių eismui keliuose sudarymas, kelio dangos užteršimas užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų", – teigia pareigūnė.

Vadovaujantis ANK 589 str. 40 p., 49 p., 63 p., 81 p. administracinių nusižengimų teiseną dėl kelio dangos teršimo pradėti, administracinių nusižengimų tyrimus atlikti ir administracinių nusižengimų protokolus surašyti gali muitinės, policijos, Lietuvos transporto saugos administracijos, savivaldybių administracijos pareigūnai. Apie kelio teršimo atvejus galima informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O žiemą mokėsim už apsnigtas mašinas?..

Pagaliau

Pagaliau portretas
Bus kaip Anglijoje. Net pykina, pamačius, kokie apsileidę kai kurie vairuotojai. Gal jie ir patys nesiprausia?

zbignevas

zbignevas portretas
STATYBINE IR UKININKU TECHNIKA REIKETU KONTROLIUOTI. :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių