Perspėjimas: tai, kas vyksta Europoje, gali sunaikinti automobilių pramonę

Kol Amerikoje švelninami automobilių išmetamų dujų standartai, Europos institucijos ruošia anglies dioksido griežtinimo standartus automobiliams ir taip nori pagreitinti bei paskatinti elektrinių transporto priemonių atėjimą į rinką. Tik tokie žingsniai patinka toli gražu ne visiems.

„VW“ vadovas Herbert‘as Diess‘as prieštarauja tokiems pasiūlymams ir naudoja seną gerą gąsdinimo triuką.

Europos Parlamentas pradėjo derybas dėl naujo tikslo – pasiekti, kad iki 2030 metų nauji automobiliai išmestų 30-40 % mažiau aplinką teršiančių dujų.

Iš pradžių Parlamento tikslas buvo siekti 40 %, tačiau įsikišo Vokietija ir jos automobilių pramonė, tad buvo grįžta prie 30 % tikslo.

„VW“ kompanija, kuri teigia, kad palaiko elektromobilius ir yra „vykstančios elektromobilių revoliucijos procese“, nusprendė kovoti prieš šiuos pasiūlymus.

„VW“ vadovas Herbert‘as Diess‘as Süddeutsche Zeitung teigė, kad jei tokie pasiūlymai pavirs privalomais įstatymais, tai gali sunaikinti automobilių pramonę ir bus prarasta 100 tūkstančių darbo vietų:

„Sunku įsivaizduoti tokio pertvarkymo greitį ir galimas pasekmes. Ši industrija (automobilių) gali sužlugti greičiau, nei daugelis mano.“

Suprantama kodėl „VW“ vadovas toks susirūpinęs, nes naujosios taisyklės, norint sumažinti automobilių išmetimų rodiklius, iš esmės verstų gaminti daugiau elektrinių transporto priemonių.

Ir nors „VW“ iki 2025 metų tikisi iš viso pagaminti 3 milijonus elektromobilių, to gali ir neužtekti norint atitikti siūlomą naująjį reglamentavimą. Žinoma, kol kas tai yra Europos institucijų svarstymai, tačiau tokie „VW“ pareiškimai leidžia suprasti, kad jų tai nežavi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių