Šonaslydžio finale kortas maišė lietus

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kačerginės Nemuno žiede vyko paskutinis, šeštasis, Lietuvos šonaslydžio čempionato etapas. Lietingi orai nelepino žiūrovų, tačiau labai padėjo sportininkams, vairuojantiems ne itin galingus automobilius.

Kvalifikacijoje nugalėjo Andrius Vasiliauskas su BMW, geriausiu važiavimu surinkęs 92 taškus iš 100. Antrą–ketvirtą vietas pasidalijo po 88 taškus gavę Gediminas Levickas, Mantas Kulvinskas ir Benediktas Čirba.

"Top 16" etape buvo užfiksuotas pirmasis netikėtumas: čempionato lyderį M.Kulvinską eliminavo profesionalo karjerą baigęs Darius Kepežinskas. A.Vasiliauskas nugalėjo Edmuną Berziną, G.Levickas – Artūrą Ravluškevičių, B.Čirba – Igorį Martinovą, Donatas Macpreikšas – Liną Klevicką, Andrius Čibirka – Valdą Vindzigelskį, Arūnas Černevičius – Aurimą Vaškelį, Evaldas Kovalanka – Kęstutį Kelpšą. "Top 8" etapo kovose A.Vasiliauskas nugalėjo E.Kovalenką, B.Čirba – dėl čempiono titulo kovojantį D.Macpreikšą, G.Levickas – A.Černevičių, o D.Kepežinskas eliminavo praėjusių metų Lietuvos šonaslydžio karalių A.Čibirką.

Neatleistinai suklydęs A.Vasiliauskas pusfinalyje turėjo pripažinti B.Čirbos pranašumą, o kitame pusfinalyje G.Levickas nesunkiai įveikė D.Kepežinską. Kovoje dėl trečios vietos D.Kepežinskas nusileido A.Vasiliauskui, o finale užvirė atkaklios kovos. Pirmo važiavimo metu B.Čirba padarė kritinę klaidą (pavažiavo tiesiai) ir G.Levickui antrojo važiavimo metu tereikėjo atlikti saugų važiavimą. Deja, vilniečio nervai nebuvo geležiniai ir Gediminas važiuodamas iš paskos apsisuko. Teisėjas paskelbė pakartotinį važiavimą, kurio metu geriau pasirodė B.Čirba ir iškovojo savo pirmąją sezono ir karjeros pergalę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių