Švedijoje pagaminti pirmieji „Volvo XC60“

  • Teksto dydis:

„Volvo Cars“ gamykloje Torslandoje (Švedija) pradėta naujojo kompaktinio SUV „Volvo XC60“ gamyba – pirmasis pirkėjo užsakytas „Crystal White“ spalvos „T5 Inscription AWD“ komplektacijos modelis nuo konvejerio nuriedėjo trečiadienį priešpiet.

Naujasis modelis pakeis itin populiarų pirmosios kartos „Volvo XC60“, kuris per devynerius gamybos metus tapo geriausiai Europoje parduodamu vidutinio dydžio „Premium“ segmento SUV automobiliu, kurių visame pasaulyje buvo parduota beveik vienas milijonas. 

„Tai diena, kuria didžiuojasi kiekvienas šioje gamykloje, – sako Magnus Nilssonas, Torslandos gamyklos viceprezidentas. – Paskutinius mėnesius ir savaites mes itin sunkiai dirbome, siekdami pradėti naujausio „Volvo“ modelio gamybą ir dabar pirkėjams esame pasiruošę pristatyti pirmuosius XC60.“ Naujasis „Volvo XC60“ yra ketvirtasis modelis, pagamintas naudojant „Volvo“ sukurtą modulinę SPA platformą – tokią pačią turi ir anksčiau debiutavę aukščiausios klasės 90-os serijos modeliai. Kuriant šią platformą Švedijoje buvo įsteigta tūkstančiai naujų darbo vietų, kurios apėmė gamybą, tyrimus ir vystymą, taip pat kitas veiklos sritis.

Naujos komforto ir saugumo technologijos

Naujasis „XC60“ yra vienas saugiausių kada nors pagamintų automobilių, aprūpintas gausa pažangiausių technologijų. Itin pažangi „City Safety“ sistema buvo papildyta pagalbine „Steer Assist“ vairavimo sistema. Nauja „Oncoming Lane Mitigation“ saugumo sistema veikia vairo sistemą ir padeda sumažinti priešpriešinių susidūrimų tikimybę, o „Volvo“ BLIS („Blind Spot Indication System“) sistema nuo šiol naudoja pagalbinę vairavimo sistemą „Steer Assist“, kuri padeda sumažinti avarijas keičiant eismo juostas.

Naujajame „XC60“ taip pat galima papildomai užsakyti itin pažangią „Volvo“ pusiau autonominio važiavimo vairuotojo pagalbinę sistemą „Pilot Assist“, kuri perima automobilio vairavimą, įsibėgėjimą ir stabdymą keliuose su sužymėtomis eismo juostomis, kai važiuojama iki 130 km/val. greičiu.

Naujasis „XC60“ gali būti komplektuojamas ne tik su dyzeliniais ir benzininiais varikliais, bet ir su „Volvo“ ne vienu apdovanojimu įvertinta ir galingiausia gamoje iš tinklo įkraunama „T8 Twin Engine“ hibridine pavara, pasiekiančia 407 AG ir leidžiančia iki 100 km/val. įsibėgėti vos per 5,3 sekundes.

Sklandų ir malonų vairavimą užtikrinančios pažangios technologijos slypi ne tik po naujojo „Volvo XC60“ variklio gaubtu. Nauja keturių zonų klimato kontrolės sistema „CleanZone“ iš aplinkos gaunamo oro pašalina kenksmingus teršalus ir daleles, taip salone užtikrinant gaivų lyg Skandinavijoje orą.

Buvo atnaujinta ir patobulinta „Volvo Cars“ vairuotojo multimedijos ir jungiamumo sistema „Sensus“, taip pat avarinio iškvietimo paslauga „Volvo On Call“.

Debiutavęs naujasis „Volvo XC60“ bus parduodamas visame pasaulyje ir užtikrins dar vienus „Volvo“ rekordinius pardavimus 2017 metais. Automobilius galima užsisakyti jau dabar nuo 48 100 €, o pirmieji „Volvo XC60“ „Sostena“ prekybos salonuose Lietuvoje pasirodys jau birželio mėnesį.


Šiame straipsnyje: Volvo XC60VolvoŠvedija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių