Techninė apžiūra – tik su kyšiu? Kasmet tą bando apie 2,5 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Kiekvienais metais techninę apžiūrą (TA) dalis vairuotojų bando praeiti ir duodami kyšius.

Kovodama su tuo Techninės apžiūros įmonių asociacija realizavo ilgokai brandintą sumanymą – išleido tris socialines reklamas, raginančias nepapirkinėti techninių apžiūrių kontrolierių ir tokiu būdu gauti leidimą eksploatuoti techniškai netvarkingus automobilius.

„Šiais metais užfiksuota 1600 atvejų, kuomet kontrolieriai pranešė apie siūlomus kyšius. (...) Tiesa, apie 68 procentus dirbančių kontrolierių praneša apie siūlomus kyšius. Tai rodo, kad kažką pasiekėme“, – pasakoja Techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ direktorius Gintautas Šlėderis.

Skaičiuojant ir tuos atvejus, kai apie kyšius nepranešama, per metus jų būna daugiau nei 2,5 tūkst.

Tačiau pašnekovas mano, kad tokia praktika visų pirma yra kenksminga pačiam vairuotojui.

„Ko tu, vairuotojau, sieki? Ar siūlyti kyšius ir važinėti su nesutvarkytu automobiliu?“ – klausia G. Šlėderis bei prideda, kad dėl, pavyzdžiui, prarūdijusių stabdžių laidelių gali įvykti ir tragiškos nelaimės.

Daugiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orinta

Orinta portretas
masina buvo pirkta is salono, bet ponas apziurietis gal nesuprato ar neapziurejo, tai ,kad prirase visokiu tra lia lia, kad prirase, tik nuejus pas pona i administracija buvo viskas anuliuota ir su nepatenkintu apziuriecio veidu atsisveikinta susitikimui po dvieju metu.

Lt

Lt portretas
Reikejo praeiti tech.apziura visiskai naujai priekabai,beda ta ,kad vokieciai atvare ja pries pusmeti i paroda ir iregistravo,pirkom tiesiai is parodos,tech apziuroj pareiske ,kad netolygiai stabdo asys,kai pradejau aiskint kad daba bus tau problemu nes priekaba tiesiai is parodos tai atsakymas buvo toks”a ka pons visas priekabas turi naujas”:))))((

marius

marius portretas
Vienais metais bandžiau preiti be kyšio, tai sugalvojo 100 priežasčių, kad nepraleisti. Tai lemputės ne to atspalvio, tai oro gaiviklis ant veidrodėlio trukdo , vnž po tų išsidirbinėjimu - tik su kyšiu. Laikas kainuoja brangiau
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių