Trys nauji „Mazda“ modeliai pelnė „Red Dot“ apdovanojimus

  • Teksto dydis:

Trys nauji „Mazda“ modeliai, trys nauji apdovanojimai. Japonų automobilių gamintojas namo parsiveš tris prestižinius prizus už visiškai naujus „Mazda MX-5“, „Mazda CX-3“ bei „Mazda2“ modelius iš „2015 Red Dot“ apdovanojimų „Product Design 2015“ ceremonijos, kuri įvyks birželio mėnesį.

Ketvirtosios kartos legendinis rodsteris MX-5 laimėjo aukščiausią konkurso įvertinimą – „Red Dot: Best of the Best“ prizą – už išskirtinį ir novatorišką dizainą. Pirmasis „Mazda“ kompaktiškas miesto visureigis CX-3 buvo pasirinktas „Red Dot“ apdovanojimų komisijos už išskirtinę dizaino kokybę. Galiausiai, visiškai naujas kompaktinės klasės „Mazda2“ gavo „Honourable Mention“ įvertinimą. „Red Dot“ žiuri vertino konkurso dalyvius pagal aibę kriterijų, pradedant dizaino novatoriškumu ir baigiant funkcionalumu, ergonomika ir santykiu su aplinka.
Trys naujausi „Mazda“ modeliai keliauja naujosios kartos pirmtakų pramintu keliu. Visi „Mazda“ naujosios kartos modeliai yra laimėję prizus, kurie įvertino jų KODO – „judėjimo sielos“ – eksterjero dizainą, įskaitant penkis „Red Dot“ apdovanojimus. KODO dizaino linijos ir formos reprezentuoja tramdomą energiją ir atletišką „Mazda“ automobilių judėjimo natūrą. Šios koncepcijos šaknys slypi  ilgalaikėje sportiškų, tiksliai valdomų ir smagių vairuoti automobilių kūrimo tradicijoje, geriausiai atsispindinčioje MX-5 modelyje. Dabar pasaulyje visų laikų geriausiai parduodamas rodsteris turi unikalų KODO stilių. CX-3 ir „Mazda2“ taip pat susilaukė daugybės pagyrų savo rinkos segmentuose.

„Šis „Red Dot“ pripažinimas byloja apie KODO dizaino lankstumą ir meninę laisvę“, - teigia „Mazda“ dizaino direktorius Europos regione Kevinas Rice‘as. „KODO įkūnija tą tramdomos energijos momentą, kurį patiria atletas ar gyvūnas prieš startuodamas. Vienas būdas kontroliuoti vizualinę energiją yra ją „suslėgti“ ir „paleisti“, tuo metu kai ji juda palei automobilio kėbulą – taip kaip mes padarėme su MX-5. Naujasis CX-3 laikosi kitokio meninio metodo, suliedamas judesius  ir taip sukurdamas energiją. „Mazda2“ yra dar kitokia – tai parodo, kaip KODO mums padeda kiekvienam modeliui suteikti skirtingą charakterį“.

Pirmą kartą surengtas 1955 metais Vokietijoje įsikūrusiame „Design Zentrum Nordrhein Westfalen“, Essene, „Red Dot“ yra pasaulyje didžiausias ir prestižiškiausias produktų dizaino konkursas. Tarptautinė „Red Dot Award: Product Design 2015” dizainerių, profesorių ir žurnalistų žiuri vertino 4 928 paraiškas iš 56 šalių. „Mazdai“ ir kitiems prizininkams apdovanojimai bus įteikti birželio 29 dieną „Aalto“ teatre, Essene. Apdovanoti produktai, įvertinti 31 kategorijoje, bus eksponuojami „Red Dot“ dizaino muziejuje, Essene, nuo 2015 metų birželio 30 dienos iki 2016 metų Liepos 30 dienos bei internete red-dot.de. Šie produktai įgavo teisę būti pristatyti su „red dot“ simboliu - tarptautiniu antspaudu už išskirtinį dizainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių