Visi automanai – į Ženevą

Jau rytoj Ženevoje prasideda Tarptautinė automobilių paroda, kurioje laukiama ne vieno naujo modelio premjera, o dar renginiui neprasidėjus visi sužinojo, kokia transporto priemonė galės vadintis Europos metų automobiliu.

Dar gerokai prieš prasidedant tarptautinei Ženevos automobilių parodai, laukiama žinios, kuris iš automobilių pelnys Europos metų automobilio vardą. Analogiškai, kaip ir Lietuvos metų automobilio rinkimuose, taip ir renkant geriausią senojo žemyno automobilį, iš visų pretendentų buvo išrinktas geriausiųjų septynetukas, kuriame buvo net keli modeliai, dalyvavę ir Lietuvos metų automobilio rinkimuose – tai "Kia Stinger", 5 serijos BMW, "Citroen C3 Aircross", "Alfa Romeo Stelvio", "Audi A8", "Seat Ibiza" ir "Volvo XC40". Būtent švedų mažasis miesto visureigis ir buvo paskelbtas "Europos metų automobiliu 2018".

Septynis konkurso finalininkus žurnalistams teko atrinkti iš 37 pretendentų būrio, automobilių bandymai vyko ir kasdienio naudojimo trasose, ir lenktynių trasose, o atrinkus geriausiųjų septynetuką, žurnalistai buvo susitikę ir su gamintojų atstovais, kurie bandė išdėstyti automobilio pranašumus ir paaiškinti vienus ar kitus pritaikytus sprendimus. Pernai Metų automobiliu tapo "Peugeot 3008".

Renkant Europos metų automobilį atsižvelgiama į šiuos kriterijus: ekonomiškumą, dizainą, patogumą, valdymo savybes, funkcionalumą, kokybės ir kainos santykį bei ekologiškumą. Europos metų automobilį jau galima įsigyti ir Lietuvoje, o duris lankytojams oficialiai atvėrusioje Ženevos automobilių parodoje bus pristatyti naujos kartos "Audi A6", 8 serijos BMW, "Ferrari 488 Pista", "Hyundai Santa Fe", "Jaguar I-Pace", "Kia Ceed", Lancia Stratos II", "Lexus UX", "Mercedes-Benz" A klasės, "Mercedes-Benz" X klasės, "Mercedes-Benz" G63, "Peugeot 508", "Peugeot Rifter", "Porsche 718 GT4", "Range Rover SV Coupe", "Seat Ateca Cupra", "SsangYong Musso" ir "Volvo V60".

Žinoma, daugybė gamintojų į parodą atgabens savo naujus atnaujintus modelis, taip pat parodys, ko iš jų galime laukti ateityje, stenduose netrūks ir ateities vizijų bei mažų dizaino įmonių sukurtų automobilių. Laukiama, kad Ženevoje pasauliui bus parodyta apie 100 naujų automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių