„Volkswagen“ teks atšaukti 124 tūkst. elektromobilių

Vokietijos federalinės automobilių transporto agentūros (KBA) sprendimu, automobilių koncernas „Volkswagen“ turės atšaukti 124 tūkst. elektromobilių dėl toksinės medžiagos - kadmio - naudojimo baterijose, rašo laikraštis „WirtshaftsWoche“.

Kaip rašo laikraštis, naudoti kancerogeninį ir toksišką kadmį automobilių detalėse draudžiama. Tačiau pastaruosius šešerius metus tiekėjas tiekė koncernui kadmio turinčias baterijas, kurios buvo montuojamos daugelyje „Volkswagen“, „Audi“ ir „Porsche“ automobilių. Automobilių koncernas nustatė šį pažeidimą atlikęs vidaus testus ir liepos 20 dieną informavo apie tai KBA.

Kaip praneša „Volkswagen“ atstovas, elektromobilių baterijose buvo nustatyta 0,008 gramo kadmio, tačiau tiekėjo dokumentuose tokios informacijos pasigesta.

„Volkswagen“ nedelsdamas nutraukė serijinę atitinkamų automobilių gamybą ir pristatymą, detalės buvo pakeistos kito tiekėjo produkcija, ir gamyba buvo atnaujinta“, - leidiniui sakė „Volkswagen“ atstovas.

KBA reikalauja, kad būtų atšaukti elektromobiliai, kurių baterijose yra kadmio. Agentūra baiminasi, kad jos gali kelti grėsmę žmonių sveikatai arba aplinkai utilizuojant. „Atitinkama transporto priemonių atšaukimo tvarka vis dar tikslinama KBA“, - laikraščiui teigė bendrovės atstovas.


Šiame straipsnyje: Volkswagenelektromobiliaikadmis

NAUJAUSI KOMENTARAI

na va

na va portretas
ir tas netaršus , bet pasirodo kenksmingas sveikatai elektromobilis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių