80–90-ųjų muzikos legendos sudrebins sostinę

  • Teksto dydis:

Net 15 tūkst. melomanų Kaune subūrė 80-ųjų ir 90-ųjų muzikos legendų koncertai, tad renginių organizatoriai šį kartą nusprendė surengti koncertą sostinėje su dar didesnėmis to laikmečio žvaigždėmis.

Pirmą kartą Lietuvoje, „Siemens“ arenoje, net keturios 80-ųjų ir 90-ųjų legendos šėls vieninteliame koncerte vienoje scenoje. Gegužės 27 d. Vilnių sudrebins ryškiausia disko žvaigždė Sabrina, kultinė grupė „Ottawan“ ir 90-ųjų pop muzikos karaliai „Snap!“ ir Dr. Alban.

Prireikė daugiau nei metų derybų suvienyti net keturias nuostabias 80-ojo ir 90-ojo dešimtmečių grupes į vieną koncertą ir ši diena ateina. Koncertų organizatorius „80‘s 90‘s Legends Europe“ šį kartą drebins Lietuvos sostinę su griausminga diskoteka-koncertu!

Prireiktų begalinės knygos aprašyti šių atlikėjų laimėjimus šlovingoje sceninėje karjeroje, o jų koncertai ir toliau surenka sausakimšas arenas ir stadionus.

Sabrina Salerno yra tikrasis atlikėjos vardas. Atlikėja, kuri gimė 1968 m. kovo 15 d., jau po 18 metų tapo 80-ųjų laikų popdisko muzikos sekso simboliu. Sabrina yra ne tik iš Italijos kilusi dainininkė, kuri pati rašo dainas, bet ir prodiuserė, aktorė, laidų vedėja. Tačiau didžiausios sėkmės ji sulaukė pasirodydama scenoje. Per savo 30-ies metų sceninę karjerą ji sugebėjo parduoti daugiau nei 20 mln. įrašų visame pasaulyje. Net dešimt jos kūrinių tapo tarptautiniais hitais bei pasiekė populiarumo viršūnę.

Pagrindinis Sabrinos kūrinys, kuris yra tapatinamas su šia atlikėja, – 1987-aisiais pasirodžiusi daina „Boys boys boys (Summertime life)“. Specialiai šiam kūriniui sukurtas provokuojantis vaizdo klipas, „susprogdinęs“ pasaulio žiniasklaidą ir akimirksniu užkariavęs žiūrovų simpatijas. Žymiausi ir daugiausiai dėmesio sulaukę išleisti atlikėjos albumai: „Sabrina“ (1987), „Super Sabrina“ (1988), „Over the Pop“ (1991), „Maschio dove sei“ (1995), „A Flower‘s Broken“ (1999), „Erase/Rewind Official Remix“ (2008).

„Ottawan“ – tai muzikinis duetas, kuris ankstyvąjį 80-ųjų dešimtmetį sukūrė pasaulį sudrebinusius hitus „D.I.S.C.O.“ ir „Hands Up (Give Me Your Heart)“. „Hands Up, baby, Hands Up....“ – tik išgirdus šiuos žodžius norisi pasinerti į 80-ųjų vakarėlius. Būtent ši daina puikiai reprezentuoja „Ottawan“ grupės veidą ir stilių. Pagrindiniai šio dueto sukurti singlai: „D.I.S.C.O.“ (1979), „Shalalala Song“ (1980), „Hands Up (Give Me Your Heart)“ (1981), „Crazy Music“ (1981), „Top Secret“ (1982) ir kt.

Žymiausias pasaulio daktaras – 90-ųjų pop muzikos karalius Dr. Alban, kurio tikrasis vardas Alban Nwapa, studijavo odontologiją ir jau turėjo tapti daktaru, kai atsitiktinai įrašė dainą pavadinimu „It‘s my life“. Ši daina žaibišku greičiu išpopuliarėjo ir pasklido visame pasaulyje. Nutraukęs odontologo karjerą, Stokholme įsikūręs muzikantas bei įrašų prodiuseris išgarsėjo savo „eurodance“/“hip-hop reggae“ stiliumi, puikiai pritaikytu šokių aikštelėms. Dr. Alban yra pardavęs daugiau nei 11 mln. savo albumų ir singlų.

„Rhythym is a dancer, It´s a soul´s companion, You can feel it everywhere...“ – ši daina privers tūkstančius koncerto žiūrovų pakelti rankas į viršų ir šokti su 90-ųjų pop karaliais „Snap!“ didžiausioje diskotekoje Baltijos šalyse. Ši Vokietijos grupė – vienas iš sėkmingiausių Europos šokių muzikos projektų – driokstelėjo energija pulsuojančiais hitais: „Marry Had a Little Boy“, „Do You See the Light“ ir jau minėtu „Power Rhythm is Dancer“. Apie šį hitą užtenka pasakyti tai, kad jis karaliavo 23 pasaulio šalių populiariausiųjų viršūnėse.

Žymimės gegužės 27-ąją raudonai, nes tik šio vienintelio koncerto metu išgirsime šias grupes gyvai Vilniaus „Siemens“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

albinas

albinas portretas
pencininku show
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių