Aklame pasimatyme – lytėjimu atpažįstami nacionalinės dailės kūriniai

Parodoje „Blind Date“ („Aklas pasimatymas“) iki balandžio aštuntosios regėjimo negalią turintys žmonės galės susipažinti su nacionaliniu dailės paveldu. Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG) ji parengta ir trečiadienį atidaryta bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga.

Ekspozicijoje - skulptorių Jono Aničo ir Mato Janušonio sukurtos reljefinės paveikslų reprodukcijos, kurias galima liesti rankomis ir tokiu būdu pažinti paveikslo turinį.

Į NDG nuolatinę XX-XXI a. ekspoziciją įsiterpiančios taktilinės reprodukcijos veda per skirtingas XX a. lietuvių tapybos stilistines kryptis, asmenybes bei tematikas, ir regos negalią turintiems leis pažinti gamtos ir miesto peizažus, portretus ir žmogaus kūno judesius, siurrealistinius vaizdinius.

Kaip pasakojo parodos „Blind Date“ kuratoriai Agnė Matulevičiūtė, Matas Drukteinis ir Eglė Nedzinskaitė, didžiausias iššūkis buvo atrinkti tokius paveikslus, kurie reikšmingai praplėstų regėjimo negalią turinčių žmonių žinias ir suvokimą apie lietuvių dailę, atskleistų jos įvairovę ir kartu atitiktų bendruomenės poreikius ir tam tikrus kokybinius standartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių