Galerijų savaitgalį lankytojus pasitiks naujos parodos

  • Teksto dydis:

20-metį švenčianti Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga jau antrą kartą kviečia visus į Vilniaus galerijų savaitgalį, kuris vyks rugsėjo 7–10 d. Vilniuje ir Lentvaryje.

Renginys – puiki proga koncentruotai ir išsamiai iškart susipažinti su 26 Vilniaus meno galerijomis ir meno erdvėmis, kurios lankytojus pasitiks su naujų parodų atidarymais, atviromis menininkų studijomis, edukacine programa ir kitais meno renginiais.

Vienas pagrindinių renginio tikslų – ne tik supažindinti visuomenę su įvairiais šiuolaikinio meno procesais ir kūrėjais, bet ir skatinti daugiau sužinoti apie Vilniaus miesto galerijas ir meno erdves. Vilniaus galerijų savaitgalio kultūriniai keliai žymės tokias visiems gerai pažįstamas galerijas kaip "Vartai", Šiuolaikinio meno centras bei kvies aplankyti ir įvairias nepriklausomas meno erdves, tokias kaip "Sodų 4", "Autarkia", "SHCH/ŠC".

Vilniaus galerijų savaitgalio metu naująjį ekskursijų sezoną po meno galerijas atidarys "Vilnius Art Walk". Šiuo renginiu siekiama aktualizuoti idėjų ir meno procesų apykaitą didesnėje auditorijoje, kviečiant ir rečiau besilankančiuosius parodose įsitraukti į pokalbį su menininkais, kuratoriais ir menotyrininkais.

Norint atkreipti dėmesį į mažesnius kultūros centrus, vaidinančius svarbų vaidmenį šiuolaikinio meno pasaulyje, Vilniaus galerijų savaitgalio metu meno renginiai iš sostinės kelsis į Lentvarį. Rugsėjo 9–10 d. Lentvario geležinkelių stoties pastatų komplekse duris atvers dvi šiuolaikinius kūrėjus pristatančios ekspozicijos "Depas". Išskirtinėse erdvėse menininkai pristatys naujausius savo kūrinius, leidžiančius kitaip atsiskleisti istoriniam šios vietos kontekstui, reflektuos vietos naratyvus.

Vilniaus galerijų savaitgalis kelionę kvies pradėti rugsėjo 7 d. 17 val. VDA parodų salėje "Titanikas", kurioje vyks parodos "Gdanskas Vilniuje, Vilnius Gdanske" atidarymas.


Šiame straipsnyje: galerijų savaitgalisparodos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių