Grupė „MaNNazz“ pirmą kartą surengs koncertą Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje

  • Teksto dydis:

Birželio 5 d. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčia prisipildys atmosferinių muzikos garsų – čia pirmą kartą savo pasirodymą surengs šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos atradimu tapusi grupė „MaNNazz“.

Sutuoktinių Kamilės Kielaitės-Sienkievič ir Bogdano Sienkievičiaus duetas neretai pavadinamas „lietuviškaisiais islandais“ – nors grupės kūryba labai įvairi, ji visa kupina to svajingo islandiško ilgesio.

Bažnyčios atmosfera idealiai tinka „MaNNazz“ muzikai – ne vienas grupės kūrinys turi paslėptą žinutę, o ir pati grupės lyderė K. Kielaitė-Sienkievič daug kalba apie tikėjimą. Muzikantai net neabejoja, kad Šv. Kotrynos bažnyčioje puikiai suskambės tiek lyriški, tiek ir ekspresyvūs, pajudėti kviečiantys grupės kūriniai.

„Labai džiugu, kad šį kartą prie mūsų prisijungs Mindaugas Balčiūnas, nuostabus klavišininkas, grojantis kartu su Marijonu Mikutavičiumi, Lilu ir Innomine bei daugeliu kitų garsių Lietuvos atlikėjų, taip pat gitaristas Rytis Taraila, grojęs su „Skamp“, „Saulės Kliošu“, „ŽAS“, vienas iš grupės „Makchu Pikchu“ įkūrėjų, pritariančiosios vokalistės Agnė Šiaulytė ir Monika Austytė. Be abejo, visame procese dalyvaus ir mūsų prodiuseris Dominykas Zalieckas – be jo talento nebūtų ir „MaNNazz“ dainų, arba jos būtų visai kitokios, tikrai galiu jį vadinti muzikos bendraautoriumi arba tiesiog garsų genijumi“, – apie artėjantį koncertą pasakojo K. Kielaitė-Sienkievič.

Vakaro metu scenoje bus galima išvysti ir nemažai kviestinių svečių, kurie savo pasirodymais paįvairins muzikinę programą.

„Didžiausia dovana yra tai, kad koncerto metu pasirodys man labai brangūs kolegos: pianistas Rytas Lingė, su kuriuo atliksime keletą kūrinių iš neseniai pristatytos programos „Iš gelmės į gelmę“, taip pat prie mūsų prisijungs Kristinos Žaldokaitės gospelo choras ir nepakartojama violončelininkė Elena Daunytė, kurią dauguma turbūt prisimena iš Andriaus Mamontovo koncerto su orkestru.

Visi labai laukiame šio koncerto, nes Šv. Kotrynos bažnyčia yra ypatinga vieta. Intensyviai ruošiamės ir dirbame, kad programa būtų vientisa ir kad žmonės pajaustu tą tikrąjį muzikos gylį. Man labai patinka koncertų salės, nes žmonės tuo metu būna labai susikaupę ir pats turi labai didelę atsakomybę juos įtraukti į pasirodymą. Bet aš nebijau, nes esu tik žmogus, visgi egzistuoja kažkas aukščiau, kas turi didesnę galią, o aš esu tik įrankis, ir kartais net muzika ateina iš kažkur, net nesuvoki. Gali tiesiog vidury nakties pajausti, kad reikia sėsti prie instrumento ir rankos, atrodo, pačios spaudo klavišus, o visa kita jau procesas“, – sako grupės „MaNNazz“ vokalistė K. Kielaitė-Sienkievič.

„MaNNazz“ vos baigę pasirodymą „Eurovizijos“ atrankose iškart pradėjo įrašinėti naujus kūrinius, o vieno iš jų premjera įvyks dar prieš koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Atlikėjai labai džiaugiasi bendradarbiavimu su prodiuserinė kompanija „Arts Libera International“, kurie yra šio koncerto iniciatoriai ir organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių