Į Vilnių sugrįžęs „G&G Sindikatas“ publikai padovanojo nepamirštamą šou

Praėjusią savaitę koncertinį turą „Uždegti šviesą“ pradėjęs Kaune, šį šeštadienį „G&G Sindikatas“ jau šėlo Vilniaus „Siemens“ arenoje. Į jau kelis dešimtmečius Lietuvos muzikos padangėje žibančios hiphopo grupės atliekamų naujojo albumo „99“ ir daugybę metų skaičiuojančių kūrinių ritmą vieningai lingavo tūkstančiai susirinkusiųjų.  

Po metų į didžiausią Vilniaus areną sugrįžusios grupės koncertas nuo pat bilietų pardavimo pradžios masino šių scenos chuliganų gerbėjus. Anot koncerto organizatorių, šios savaitės viduryje buvo likę vos 1000 stovimų ir apie 100 sėdimų vietų bilietų. Tiesa, ir jie, panašu, buvo išgraibstyti – arena buvo visiškai užpildyta.

„Turime savaitę laiko jėgoms sukaupti, nes Vilniuje turėsime dar labiau „išsprogdinti“ areną (...) Bus šiek tiek kitaip, bet bus labai gerai. Atiduosime visą dūšią“, – dar Kaune žadėjo „G&G Sindikato“ vyrai.

Kad šie hiphopo atlikėjai laikosi žodžio, tapo aišku jau nuo pirmųjų renginio minučių. Po to, kai gausiai susirinkusią publiką apšildė kolektyvas „Jama&W”, vėl prigeso šviesos ir scenoje pasirodė ilgai laukti muzikantai. Užgrojus dainai „Linksi galvą“, pilnutėlė salė vieningai, it kumštis taip pat pradėjo linguoti į ritmą.

Ši daina yra iš naujojo grupės albumo „99“. Tai 10 dainų talpinantis, šiemet išleistas albumas, kurio kūrybinis procesas truko dvejus metus. Viena iš albumo dainų „365 O.D.M.“ dienos šviesą išvydo dar 2016 metų vasarį.

Tačiau tai, kad koncertas nebus skirtas vien tik naujajam albumui, paaiškėjo jau užgrojus antrosios dainos melodijai. Ant didžiulės Gediminaičių stulpus primenančios scenos Svaras su kompanionais pradėjo repuoti „Pasaką apie 2 brolius“ – tai daina iš jau prieš 10 metų išleisto grupės albumo „Išvien“. Beje, šią dainą kartu su grupe traukė ir šou verslo žvaigždė Justinas Jankevičius.

Įvairovės į pasirodymą įnešė ir pučiamieji – saksofonas, trimitas ir trombonas – bei fortepijonas, kuriuo atliekama melodija buvo įžanga į vieną iš grupės hitų „Laikas keistis“. Į tai sureaguoti suskubo ir gerbėjai – „G&G Sindikatui” pradėjus repuoti žodžius „Sunku uždegti tamsą, lengviau gesinti šviesą“, „Siemens“ arena sušvito daugybė mobiliųjų telefonų šviesų.

Šviesos ir karščio netruko ir kitų dainų metu – į viršų kilo didžiuliai ugnies kamuoliai, o virš scenos pakibusiuose ekranuose keitėsi spalvingos vizualizacijos. Daina keitė dainą, o staigmenos vis nesibaigė – tai į publiką paleisti didžiuliai pripučiami kamuoliai, tai jai mėtomi marškinėliai su grupės simbolika, tai dainos „Tu ne karalius“ metu ant scenos atsiradęs sostas ir jame įsitaisęs juokdarį primenantis karalius. Jis publikos džiaugsmui dainos pabaigoje nuo scenos buvo pašalintas apsauginių.

Koncertui įpusėjus, „G&G Sindikato“ vyrai persikėlė į kitą „Siemens“ arenos pusę – į ten įrengtą mažą sceną. Ten atlikę porą dainų vėl persikėlė į didžiąją sceną bei buvo palydėti didžiulėmis ovacijomis. Užgrojus vieniems populiariausių grupės hitų „Tomas“ ir „Vokiečių gatvė“, abejingų arenoje jau nebebuvo – iš savo vietų pakilo ir sėdimus bilietus įsigiję grupės gerbėjai. Miškas rankų į viršų kilo ir dainos „Muzika, kuri saugo“ metu – čia Svarui ir Kastetui akomponavo ir styginiai instrumentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių