J. Sakalauskas: man lengviau valdyti teatrą nei aprengti vaikus

Kiekviena su vaikais praleista akimirka – pamoka, kurioje mokaisi būti kantrus ir nepasiduoti iš karto kilusiam susierzinimui, tačiau tik susidūręs su tuo gali įsivaizduoti, kaip tai sunku, atvirauja Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas, buvęs grupės „El fuego“ narys Jonas Sakalauskas.

LRT TELEVIZIJOS laidai „Gyvenimas“ atlikėjas pasakoja, kad darbas dabar lyg atostogos, o žmonai už rūpestį norėtų pastatyti paminklą.

Niekada negalvojo, kad būti šeimoje taip sunku

Nors dabar atlikėjas užima svarbias vadovo pareigas, didžiausias iššūkis jo laukia kiekvieną dieną namuose: „Galiu visą dieną užsiimti su vaikais, bet visiškai nemoku jų aprengti. Prašau žmonos, kad ji tai padarytų, nes aš galiu užtrukti valandų valandas.“

Pasak jo, tik sukūręs šeimą suprato, kad tam reikia daug daugiau energijos ir kantrybės nei naujame darbe.

„Aš be galo myliu vaikus, bet tiek ištaškau energijos, kad į darbą važiuoju kaip į Balio salą atostogoms. Džiaugiuosi, kai namo grįžta žmona, kuri su viskuo lengviau susitvarko – jeigu galėčiau, visoms mamoms pastatyčiau paminklą“, – tikina dainininkas.

Operos solistas pamena, kad mama buvo pirmoji, supažindinusi jį su muzikos pasauliu, tačiau iki operos dar buvo toli: „Vakarais prieš miegą mamos dainuojamos lopšinės ir buvo tas grūdas, iš kurio užaugo meilė muziką. Bet paauglystėje susižavėjau sunkiuoju metalu, užsiauginau plaukus, apsirengiau juodai ir užsikabinau kaukolę.“

Būtent sunkioji muzika ir suvedė atlikėją su būsimąją žmona Agne – jie susitiko metalo konkurse „Naujas kraujas“, kur Agnė dainavo vienoje iš grupių, o per antrąjį susitikimą jie suprato, kad yra vienas kitam skirti.

Į operos pasaulį žinomas atlikėjas pasuko dėl stipraus balso ir pragmatiškų tikslų – kultūros vadyba užsiimantis jaunuolis pamanė, kad operos solisto specialybė tam būtų tinkamiausia.

Pora ilgai gyveno tarp Klaipėdos ir Vilniaus, tačiau į pastarąjį J. Sakalauskas su šeima grįžo neatsitiktinai – po Klaipėdos muzikinio teatro vadovo posto jis užėmė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo pareigas.

„Skambinu žmonai ir sakau: „Turiu blogą žinią – aš laimėjau.“ Iš tiesų netikėjau savo sėkme, o laimėjęs supratau, kad šeimai tai sukels didelių sunkumų“, – pripažįsta atlikėjas.

Atlikėjo žmona atvirauja, kad jai buvo sunku priimti vyro sprendimą, tačiau tai suprato kaip savo pareigą: „Aš tikiu savo vyru, tikėjau juo jau pirmos pažinties dienos.“

Daugiau – LRT TELEVIZIJOS laidos „Gyvenimas“ įraše.


Šiame straipsnyje: Jonas SakalauskasLNOBT vadovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių