Kalėdos atkeliauja į bendruomenes – Šeškinėje duris atvėrė „Iliuzijų kambarys“

  • Teksto dydis:

Penktadienio popietę Vilniaus Šeškinės seniūnijoje pakvipo Kalėdomis – šiandien čia prasidėjo dar vienas „Kalėdų sostinėje 2016“ renginys bendruomenėse.

Vilniečius Kalėdas švęsti bendruomenėse paskatinęs meras Remigijus Šimašius džiaugėsi, kad seniūnijos gyventojai šįmet realizavo išskirtinį projektą „Iliuzijų kambarys“. Pagrindinėje aikštėje duris atvėręs kambarys lankytojus nustebins optine apgaule ir skleis šventinę nuotaiką iki pat Trijų karalių.

„Džiaugiuosi, kad Kalėdinė nuotaika po truputį atkeliauja ne tik į Vilniaus centrą, bet ir į toliau nuo jo esančius rajonus. Pernai pakviečiau seniūnijas kurti šventes bendruomenėse, o šįmet prie šios iniciatyvos prisijungė jau 14 seniūnijų,  kuriose vyks daugybė šventinių renginių – nuo rajonų eglučių įžiebimo, vakaronių, iki originalių instaliacijų ir alternatyvios muzikos koncertų“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pirmą kartą Lietuvoje realizuotas projektas „Iliuzijų kambarys“ lankytojus pritrauks ne tik optinėmis apgaulėmis, bet ir šventine nuotaika. „Iliuzijų kambaryje“ bus ir židinys, ir elniai, ir Kalėdų seniai. Lankytojai jame galės pasijusti tarsi pasakoje, bet su optinės apgaulės elementais. Projektą sostinei padovanojo Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai. Kaip teigia VTDK direktorė Liucija Nijolė Kikutienė, tai – unikalus projektas, kuris neturėtų palikti abejingų.

„Iliuzijų kambarys“ – tai patalpa, kurioje specialiai iškreipiama perspektyva. Žiūrint iš tinkamo kampo vieni objektai jame atrodo labai dideli, o kiti maži ir t.t. Projekto iniciatoriai pataria į „Iliuzijų kambarį“ eiti su išmaniaisiais telefonais ar fotoaparatais, mat optinės apgaulės geriausiai veikia jas fotografuojant iš tam tikro kampo.

Vieno iš projektų autorių, VTDK dėstytojo, dizainerio Jaroslav Daveiko teigimu, šio projekto kūrimas buvo ilgas ir sudėtingas procesas, pareikalavęs daug laiko. „Viskas prasidėjo nuo 3D modelio. Mūsų komandos programuotojas praleido daugybę valandų atlikdamas pačius įvairiausius matavimus. Po to buvo pagamintas specialus karkasas, prie kurio irgi teko ilgai padirbėti, nes jame negali būti nei vieno lygaus kampo. Trečioji dalis – grafinis apipavidalinimas, kuris būtinas tam, kad sustiprintų kuriamas iliuzijas“, – projekto kūrimo paslaptimis dalijosi dėstytojas.

Tikimasi, kad pirmą kartą sostinėje veiksianti tokio tipo pramoga ne tik suteiks daug džiaugsmo vietiniams gyventojams, bet ir pritrauks lankytojų iš kitų miesto vietų į šį sostinės rajoną.

Daugiau informacijos apie renginius Vilniaus miesto bendruomenėse bei Kalėdas sostinėje: http://kaledossostineje.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Gerai sugalvojo...smagu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių