Kalėdos Trakuose: šokolado kelias nuo Gedimino bokšto iki Trakų pilies

  • Teksto dydis:

Visai ne Kalėdos, jei neaplankei Trakų – Kalėdų Senelių sostinės ! Juolab kad į taip pavadintą kalėdinių renginių maratoną, truksiantį ilgiau nei mėnesį, Trakai kviečia jau septintąjį kartą.

Kalėdų Senelių sostinė startuoja gruodžio 1-ąją, 17 val., kai bus įžiebta Trakų eglė. Laukia dideli netikėtumai – eglė atspindės vieną iš Trakų legendų, kurią bus galima tiesiog pamatyti, įėjus į žaliaskarės vidų. Susirinkusius pasveikins Lietuvos vyriausiasis Senelis Kalėda, atlėkęs į senąją sostinę ne rogėmis, bet šventiškai žėrinčiu Trakų traukinuku. Kalėdinių renginių metu traukinukas kursuos po miestą ir net veš iki Užutrakio.

Linksmybės, pramogos, margaspalvė kalėdinė mugė, kūrybinės dirbtuvės „Kalėdų fabrikas“, Kalėdinis paštas, žaidimai su Trakų nykštuku, pasimatymai medinėje Kalėdų Senelio rezidencijoje, net egzotiškosios alpakos iš Trakų apylinkių neleis nuobodžiauti nei mažiems, nei dideliems gruodžio 16–17 dienomis. Gruodžio 16-ąją Trakus užplūs neįtikima gausybė Kalėdų Senelių , kurie suvažiuos iš visų Lietuvos regionų: Aukštaitijos, Žemaitijos, Mažosios Lietuvos, Suvalkijos, Dzūkijos. Tikimasi, kad Kalėdų Senelių sulėks apie tris dešimtis. Juk Trakai – ne tik senoji, bet ir visos Lietuvos Kalėdų Senelių sostinė. Vakarop Trakus aplankys Kalėdų Senelis net iš Gruzijos, Telavio miesto, vedinas pulku šokėjų ir dainininkų.

Gruodžio 17 dieną bus siekiama rekordo, kokio Lietuvoje dar nebuvo. Visi, kas norės, galės lieti ilgiausią šalyje, o gal ir visame pasaulyje, šokolado plytelę, kurią padės pagaminti „AJ šokolado“ meistrai. Ši plytelė bus neįprasta – tai simbolinis šokolado kelias nuo sostinės Gedimino bokšto iki Trakų pilies. Šis šokolado kelias iš Vilniaus vingiuos su stotelėmis, kelio ženklais, pastatais iki pat Galvės ežere raudonuojančios pilies. Jau pastatytu neįprastu keliu vėliau bus galima ir pasivaišinti.

Gruodžio 26-ąją Trakų kultūros rūmuose lauks kalėdinis spektaklis „Alisa stebuklų šalyje“.

Kalėdų Senelių sostinės renginiai baigsis per Tris Karalius. Čia už aktyvų dalyvavimą šventiniuose renginiuose bus įteiktas laimėtojo prizas – kelionė į Stokholmą, vyks padėkos vakaras konkurso „Trakai – senovinių žibintų miestas“ dalyviams.

„Kasmet Trakai, tapę Kalėdų Senelių sostine, kuo nors nustebina. Ne išimtis ir šįmetė šventė. Džiugins unikali, Trakų legendomis apipinta, eglė, pas mus vyks visos Lietuvos Kalėdų Senelių suvažiavimas, tiesime pasakišką šokolado kelią. Trakuose visais metų laikais įdomu, taip pat ir žiemą, todėl visų visada laukiame“, – kviesdama apsilankyti Trakuose per kalėdinius renginius, sakė Trakų rajono savivaldybės mere Edita Rudelienė.

„Oras nežiemiškas, bet pasipuošus šypsenomis, gerai nusiteikus, aplankys ir Kalėdų nuotaika. Ją tikrai pajusite Trakuose – Kalėdų Senelių sostinėje“, – tikino vienas iš šio renginio sumanytojų, Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Išsamiau apie kalėdinius renginius Trakuose: www.kaledostrakuose.lt, www.trakai.lt, www.trakai-visit.lt, Facebook paskyroje „Trakai – Kalėdų Senelių sostinė“. 

Trakai Kalėdų Senelių sostine tampa jau septintą kartą.


Šiame straipsnyje: KalėdosTrakairenginiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių