Keistuolių teatras iš Rokiškio parsivežė du apdovanojimus

  • Teksto dydis:

Sekmadienį baigėsi tris savaites trukęs didžiausias Lietuvoje teatralų renginys – profesionalių teatrų festivalis „Vaidiname žemdirbiams“ Rokiškyje.

Šiemet Keistuolių teatrui nusišypsojo ypatinga sėkmė – iš Rokiškio į Vilnių jis parsivežė du apdovanojimus: „Heraklio“ režisierius Gildas Aleksa pripažintas perspektyviausiu režisieriumi, o naujausias ir grandioziškiausias režisieriaus Aido Ginčio darbas - roko fantasmagorija „Edis Agregatas, arba Nemirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis“ apdovanotas pagrindiniu festivalio prizu kaip geriausias spektaklis.

Porą dešimtmečių teatro festivalyje dalyvaujantys “keistuoliai” pernai taip pat džiaugėsi dviem apdovanojimais – tąsyk A. Giniočio commedia dell’arte “Varnas” bei aktorius Mantas Zemleckas pelnė žiūrovų simpatijų prizus. Didįjį “Vaidiname žemdirbiams” prizą Keistuolių teatras namo parsiveža trečiąjį kartą festivalio istorijoje; be to, šis laimėjimas suteikia teatrui garbę atidaryti festivalį kitais metais. Muzikaliais pasirodymais bei didele kūrybine laisve garsėjantis teatras šiais metais festivalio komisijos bei žiūrovų teismui pateikė du visiškai skirtingų žanrų spektaklius – distopijos elementų nestokojančią, gyvai scenoje atliekama režisieriaus A. Giniočio kurta muzika bei iki šiol Lietuvoje nematytu steampunk stiliumi stebinančią roko fantasmagoriją “Edis Agregatas, arba Nemirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis” bei į jauną, globaliems reiškiniams neabejingą žiūrovą orientuotą agresyvią komediją “Heraklis”.

Pagrindinį apdovanojimą pelniusios roko fantasmagorijos režisierius, muzikos bei libreto autorius ir pagrindinio vaidmens atlikėjas A. Giniotis neslėpė nustebimo dėl laimėjimo: “Nesitikėjau - labai malonu, labai nustebinot. Net nežinojau, kad mes „uždarome“ festivalį. Galvojau, pasirodysime ir tiek. O čia dar gauname apdovanojimą“. Dienos šviesą vos prieš porą mėnesių išvydusiam unikaliam teatriniam reiškiniui toks festivalio įvertinimas – kol kas pirmasis, tačiau, panašu, toli gražu ne paskutinis.

Iškart po naujienos apie pripažinimą perspektyviausiu režisieriumi pakalbintas “Heraklio” kūrėjas G. Aleksa pasakojo, jog labai džiaugiasi tokiu įvertinimu bei linki festivaliui ir toliau sėkmingai gyvuoti labiausiai dėl Rokiškyje bei aplink jį gyvenančio jaunimo. “Jauni žmonės mano spektaklį stebėjo ypač aktyviai, kalbėjosi su manimi per pertrauką, siuntė žinutes po spektaklio. Labai smagu patirti tokį gyvą atsaką – būtent dėl jo jautiesi reikalingas. Dažnai nesusimąstome, jog Lietuva nėra tik Vilnius, Kaunas ir Klaipėda, kituose miestuose bei miesteliuose gyvena daugybė žmonių, kurie taip pat ištroškę kuo įvairesnio teatro”, - mintimis dalijosi jaunas kūrėjas, už “Heraklį” šių metų Alytaus festivalyje “Tegyvuoja komedija” jau įvertintas kaip geriausias režisierius.

Vienu svarbiausių Lietuvos teatro apdovanojimų įvertintą A. Giniočio roko fantasmagoriją „Edis Agregatas, arba Nemirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis“ dar šį mėnesį žiūrovai galės išvysti Vilniaus Keistuolių teatre, o balandžio pabaigoje toje pačioje scenoje apie karo beprasmybę ir globalius skaudulius vėl prabils „Heraklis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių