Ketvirtadienį – Drakonų valčių lenktynių festivalio startas

  • Teksto dydis:

Drakonų valčių lenktynių istorija prasidėjo tolimojoje Kinijoje. Tai išskirtinis sporto renginys, kuris kiekvienais metais  rengiamas Duanwu šventės metu. Neeilinę galimybę išbandyti drakonų valtis turės ir vilniečiai.

„Tokių lenktynių tikslas – populiarinti drakonų valčių irklavimą Lietuvoje, plėtoti ryšius tarp Lietuvos irklavimo entuziastų ir mėgėjų, atrasti naujus irklavimo talentus, skatinti jaunimą sportuoti ir judėti bei pamėgti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą“, – pasakoja daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų laimėtojas Jevgenijus Šuklinas.

Įdomu tai, kad šios lenktynės – tai drakono kovų imitavimas, tikint, kad pradės lyti. Valčių ilgis siekia iki 20 metrų, šalia vienas kito sėdintys 20 žmonių, 1 būgnininkas ir 1 vairininkas stengiasi kuo greičiau nuplaukti 500 metrų atstumą. Tai gausiausias ir komandiškiausias sportas nereikalaujantis specialaus pasiruošimo ir ištobulintų įgūdžių.  Ši sporto šaka 1980 m. buvo įtraukta į Kinijos nacionalinių sporto renginių sąrašą. Drakono valčių lenktynės XXI amžiaus pabaigoje paplito visame pasaulyje.

Drakonų valčių lenktynių festivalio ciklo atidarymas vyks jau ketvirtadienį 16 val. Vilniuje, prie Baltojo tilto. Atidarymo metu bus galima stebėti Drakonų valčių parodomuosius plaukimus, o jiems pasibaigus, šias valtis nemokamai galės išbandyti visi norintieji.

Artimiausios Drakonų valčių lenktynės taip pat bus organizuojamos šiuose miestuose: Trakuose (liepos 5 d.), Panevėžyje (liepos 11 d.), Visagine (liepos 18 d. ), Klaipėdoje (liepos 25 d.), Palūšėje (rugpjūčio 1 d.), Anykščiuose (rugpjūčio 8 d.), Zarasuose (rugpjūčio 15 d.), Druskininkuose (rugpjūčio 22 d.), Šiauliuose (rugpjūčio 29 d. ir rugsėjo 12 d.) į Vilnių, prie Baltojo tilto drakonų valtys grįš „Sostinės dienų“ metu (rugsėjo 5 d.).

Lietuvoje šias lenktynes inicijuoja VšĮ „Sveikata visuomenei“, subūrusi profesionalių trenerių komanda, kurioje yra net pats olimpinis irklavimo čempionas – Jevgenijus Šuklinas. Pagal specialiai paruoštą irklavimo treniravimosi metodiką, treneriai dirba su vaikais ir suaugusiais, supažindina juos su irklavimo technika bei paruošia juos dalyvauti lenktynėse. Gabius vaikus ir jaunimą pakviečia į nuolatinius užsiėmimus tame mieste, kuriame vyksta varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių