Lietuvos lenktynininkai azarto laimėti nepamiršo ir riedučių trasoje

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Vingio parką susirinkę riedučių sporto entuziastai oficialiai atidarė riedučių vasaros sezono pradžią. Pirmą kartą vykęs riedutininkų  renginys „Riedantis Vilnius“ prasidėjo unikalia „300 Lakes Rally" organizatorių rungtimi „Aplenk lenktynininką“, kurioje geriausi šalies automobilių ir motociklų sporto profesionalai savo vikrumą išbandė riedučių trasoje.

„Įspūdžiai puikūs! Smagu buvo prisiminti riedučių sportą, supratau, kad reiks dar sugrįžti į Vingio parką ir pasitreniruoti. O riedis man yra  pati puikiausia transporto priemonė, skirta kiekvienam. Beje, visos rungtynės turi šį tą bendro ‒ azartišką atmosferą ir, be abejo, troškimą nugalėti“, ‒ po rungties įspūdžiais dalijosi automobilių ralio profesionalas Dominykas Butvilas, kuris riedučius užsidėjo po 10 metų pertraukos.

Profesionali šturmanė Agnė Vičkačkaitė‒Lauciuvienė rungtyje „Aplenk lenktynininką“ varžėsi vairuodama riedį. „Tokie renginiai leidžia ne tik susipažinti su naujomis sporto šakomis ir moderniomis transporto priemonėmis, bet ir puikiai praleisti laiką drauge su šeima. Smagu, kad turėjau progą sudalyvauti smagioje „Aplenk lenktynininką“ avantiūroje", ‒  sėkmingai įveikusi rungtį džiaugėsi A. Vičkačkaitė‒Lauciuvienė.

Rungtyje dalyvavęs lenktynininkas Deividas Jocius džiaugėsi, jog aktyvus laisvalaikis gamtoje ir  riedučių sportas vis labiau populiarėja. „Žinoma, mums, kaip tikriems lenktynininkams, iškart verda kraujas, kyla noras konkuruoti ir nugalėti“,  ‒ apie azartą pasakojo D. Jocius, į Vingio parką atvykęs  savo lenktyniniu automobiliu.

Profesionalus ralio lenktynininkas Deividas Jocius, nustebintas riedutininkų demonstruotu greičiu trasoje, vienam geriausią laiką pademonstravusiam dalyviui dovanų įteikė treniruotę su juo. Nugalėtoju tapo Patrik Misiuk, kuris trasą riedučiais įveikė per 12,15 sekundžių.

Dukart Europos motoakrobatikos čempionas Aras Gibieža atrado daug bendro tarp riedučių sporto ir motoakrobatikos. „Manevravimas ir lygsvara ‒ svarbiausi dalykai tiek riedučių sporte, tiek vairuojant riedį, todėl man visa tai jau pažįstama“, ‒ teigė A. Gibieža. Motociklų akrobatikos virtuozas dalyviui, pademonstravusiam geriausią laiką riedžiu, dovanojo savo asmeninę treniruotę. Ji atiteko Aleksij Kaminski, kuris pirmą kartą važiavęs riedžiu trasą įveikė per 25,46 sekundes.

Taip pat penki geriausiai pasirodę dalyviai buvo apdovanoti kvietimais į  „300 Lakes Rally“. Didžiausia vasaros ralio šventė „300 Lakes Rally 2015“ šiemet dalyvius ir tūkstantines žiūrovų minias kvies atvykti į Zarasus rugpjūčio 6-8 dienomis. Varžybų organizatoriai planuoja sportininkams parengti apie 140 kilometrų išskirtinių greičio ruožų. Pernai absoliučių nugalėtojų taurė iš Zarasų iškeliavo į Latviją – po atkaklios kovos ralį laimėjo Janio Vorobjovo ir Andrio Malnieko tandemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių