Lilo ir Innomine koncerto žiūrovai turės būti labai atidūs

  • Teksto dydis:

Šeštadienį įvyksiančio „Lilas ir Innomine: Nepadorus koncertas“ pasakojimas žiūrovus pasitiks, vos žengus pro „Siemens“ arenos duris. Jiems reikės būti itin atidiems – visa kūrėjų užmanyta istorija atsiskleis tik surinkta kaip dėlionė.

Tokio koncerto idėjos atlikėjai ėmėsi, vos pradėję dėlioti „Nepadoraus koncerto“ apmatus.

„Režisuodami pasirodymą, pirmiausiai norėjome vientisumo ir subtilumo, todėl visą programą supynėme į bendrą istoriją. Išduosiu vieną paslaptį – istoriją pradėsime pasakoti, dar prieš užlipdami į sceną. Atvykę klausytojai iš karto turėtų plačiai atsimerkti ir įtempti ausis. Mūsų pasakojimas gali surasti juos koridoriuose, prie baro ir bet kur kitur“, – sakė Lilas.

Praktiškai visi kūriniai „Siemens“ arenoje suskambės naujai. Kalbu ne tik apie skambesį, kuris taip pat buvo pakeistas, bet ir apie kūrinių aranžuotes bei jų struktūrinius vystymus.

Pasak muziką kuriančio Innomine, siekiant suderinti grupės kūrinius su režisūros sprendimais, jie buvo iš esmės atnaujinti.

„Praktiškai visi kūriniai „Siemens“ arenoje suskambės naujai. Kalbu ne tik apie skambesį, kuris taip pat buvo pakeistas, bet ir apie kūrinių aranžuotes bei jų struktūrinius vystymus. Žinoma, visi leitmotyvai išliko, jie ir bus instrumentinės pusės vedliai programoje“, – pasakojo Innomine.

„Apie koncerto techninę pusę tikrai galima pasakyti daug dalykų, kurie galbūt skamba kaip keiksmažodžiai, – šypsojosi Lilas. – Tarp jų bus inovatyvių, mūsų žiniomis, Lietuvoje dar netaikytų sprendimų. Šioje vietoje atskiri plojimai garso sistemų inžinieriui Kęstučiui Dulinskui iš kompanijos „No Noise LT“. Patys nekantraujame išgirsti, kaip visa tai skambės“.

Paskutinius „Nepadoraus koncerto“ akcentus dėliojantys grupės nariai neslėpė nuovargio, tačiau neabejojo, kad šeštadienį jis virs gryna energija.

„Pasiruošimas buvo tikrai intensyvus, vien repeticijos vyko trijuose miestuose. Koncertą rengia beveik šimto žmonių komanda, iš jų trečdalį žiūrovai išvys ant scenos. Siekiame idealios darnos, kad kiekvienas iš tų 32 scenos žmonių turėtų savo vietą, ir viskas susiklijuotų į bendrą kūrinį. Visgi bus gerai. Negali būt kitaip“, – sakė Lilas.

Koncertą organizuojančios bendrovės „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis teigė, kad „Lilas ir Innomine“ yra viena reikliausių grupių, su kuria teko susidurti.

„Likus kelioms dienoms iki pasirodymo, su atlikėjų atstovais paprastai deriname pageidaujamo maisto, gėrimų ir kitų įnorių sąrašą. Šį kartą apie jokius gėrimus net nekalbame, o intensyviai dirbame prie grupės vizijos ir idėjos išpildymo. Tai išties neįprasta“, – pasakojo J. Vėželis.

Bilietais į renginį prekiauja TIKETA.

Kūrinys „Karina“:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių