LMTA teatro dienos – daugiaveidis festivalis kiekvienam

  • Teksto dydis:

Lietuvos muzikos ir teatro akademija vėl kviečia į festivalį „LMTA Teatro dienos“. Jaunojo teatro gerbėjai kovo 2-22 dienomis turės progos nemokamai pamatyti 11 įvairių žanrų spektaklių, sukurtų Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos menininkų.

Greta pagrindinės festivalio scenos - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Balkono teatro - pasirodymai vyks ir kitose sostinės erdvėse.

Ketvirtą kartą rengiamame festivalyje dalyvaus Lietuvos teatro meistrų, LMTA profesorių Oskaro Koršunovo, Gintaro Varno, docento Algirdo Latėno, lektoriaus Vido Bareikio vadovaujamų kursų, šiuolaikinio šokio ir dainavimo programų studentai ir absolventai. Savo studentų diplominius spektaklius pristatys ir Latvijos kultūros akademija ir Krokuvos Stanislawo Wyspianskio teatro akademija.

Bus rodomi spektakliai vaikams, šiuolaikinio šokio eksperimentai, operos pastišas, garsių šiuolaikinių autorių pjesės ir savos kūrybos spektakliai.

Festivalį ateinantį penktadienį pradės muzikinis judesio spektaklis vaikams „Tuku Tuku“. Režisierės Ievos Jackevičiūtės, LMTA vaidybos magistrantės, spektaklis skirtas 1-7 metų vaikams. Jame vaidina III kurso vaidybos studentai.

Dar vienas muzikinis spektaklis vaikams „Amžinieji Takiai“ pagal amerikiečių rašytojos Natalie Babbit romaną bus parodytas kovo 11-ąją. Teatro meną dar studijuojanti režisierė Miglė Remeikaitė drauge su ką tik magistrantūros studijas baigusia Milda Sokolovaite parengė inscenizaciją, „subalansuotą vaikams, bet tinkančią ir suaugusiesiems“.

Kovo 3-iąją festivalyje startuos „didžiosios scenos“ spektakliai. Tą vakarą Balkono teatre bus rodomas Gintaro Varno „Pagalvinis“, kurį teatro meistras sukūrė jo vadovauto vaidybos kurso absolventams, 2017 m. baigusiems akademiją.

Kovo 9-ąją vienam vakarui į Alma Mater sugrįš Kamilės Gudmonaitės spektaklis „Trans Trans Trance“. Nors režisierė dar yra LMTA magistrantė, jos spektaklis įtrauktas į OKT/Vilniaus miesto teatro repertuarą.

Savo nišą Teatro dienose rado šiuolaikinis šokis ir opera. Kovo 7 d. vyks šiuolaikinio šokio vakaras „Negaliu rasti šiaurės“. Operos gerbėjai kviečiami kovo 16-ąją pasiklausyti „Operos pastišo“. Tai bus baigiamasis operos meistriškumo kursų pasirodymas.

LMTA Teatro dienų užsienio programą kovo 17-ąją pradės Latvijos kultūros akademijos diplomantų ir Rygos „etrūdes ielas“ teatro spektaklis „Negaliu sustoti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusas jį puola

Rusas jį puola portretas
O propesoriaus išdulkintos žvaigždutės nevaidins?beje,Ibelhaubtaitė sakė,kad tai buvo vieša paslatis o broliukas rektoriukas toleravo ir dengė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių