Maištininko su juoda kauke koncertas tikrai nustebins

  • Teksto dydis:

Vienas labiausiai kylančių hiphopo ir repo atlikėjų SCARLXRD pirmą kartą koncertuos Lietuvoje. Birželio 6 d. Menų fabrike „Loftas“ jis surengs galingą pasirodymą.

Pasiklausius jo kūrinių, pirma reakcija – šokas. Tačiau įsiklausius giliau, pagalvoji: ,,OK. Ką tas žmogus išgyvena?“

„Kartais turime pradėti bijoti, kad pajudėtume į priekį. Aš nesu savo laimėjimų gerbėjas. Man tai lyg šešios pėdos po žeme. (,,6 feet“ – dainos pavadinimas, – aut. past.). Mes visi mirsime, todėl pirmyn. Tegul tai mus įkvepia. Vienas iš mūsų mylimųjų miršta ir mes pasineriame į visus drauge išgyventus gerus prisiminimus. Sielvartaujame, gedime, ir aš tai suprantu, bet mano mama visada sakydavo, kad jai mirus mes privalome surengti vakarėlį. Ji sakydavo: „Nekremuok manęs, nes kitaip aš grįšiu ir vaidensiuosi“. Tai jos žodžiai“, – sako SCARLXRD.

Štai ką atsako repo atlikėjas Marius Listhrop, paklaustas, kokią reikšmę turi SCARLXRD dainų žodžiai: „Heart attack“, CHAIN$AW, „King, Scar.“ savo unikalumu susprogdino muzikos industriją ir per dvejus metus vienai ryškiausių repo žvaigždžių uždirbo šlovės tiek, kiek svajoja vidutinis atlikėjas per visą savo karjerą. Maištininkas su juoda kauke – tarsi jaunas chirurgas, norintis sužinoti, kas yra žmogaus viduje ir kokie demonai jį valdo. Kodėl išsiskyrus begalinė meilė žmogui virsta noru jį sunaikinti? Kodėl dažnai negali atsiverti ir paprašyti kitų pagalbos?“

Scenos smurtautoju vadinamas SCARLXRD dažnai peržengia ribas ir pasiekia kitą žanro lygį. Iškraipytas vokalas, sunkiųjų gitarų skambesys ir spąstų elementai vos telpa į repo kategoriją, tačiau 23 metų vokalistas, nekreipdamas dėmesio į ginčus pogrindyje dėl jo talento, agresyvia dainų atlikimo maniera sužavėjo dešimtis milijonų gerbėjų visame pasaulyje.

SCARLXRD priklauso hiphopo judėjimui, kur tokie reperiai kaip XXXtentacion ir Lil Uzi Vert dainuoja įkvėpti savo nevilties ir pykčio akompanuojant galingam, bet agresyviam ritmui. Nieko keisto, kad juodus nagus ir tatuiruočių numargintą kūną turintis bičas yra laikomas vienu energingiausių atlikėjų. Nuolatiniai jo tempo pokyčiai ir klyksmai skamba tarsi patekus į pragarą, o šuoliai tiesiai ant minios ir mosh pit yra dalis jo pasirodymų.

Birželio 6 d. Menų fabrike „Loftas“ jis surengs savo pirmąjį pasirodymą Lietuvoje. Bilietus platina: bilietai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių