Nauja galerija Vilniuje debiutuoja su garsaus nonkonformisto paroda

  • Teksto dydis:

Meno gurmanams – dviguba šventė. Pačiame sostinės centre duris atvėrė nauja galerija „Arty Cube“, kuri pirmą kartą Baltijos šalyse pristato vieno žinomiausių nonkonformizmo atstovo, Paryžiuje gyvenančio Olego Tselkovo parodą.

Galerijos įkūrėjas – meno kolekcininkas ir konsultantas Laurynas Jonušauskas nori, kad tai taptų vieta, kur žmonės susipažintų su vertingu menu, gautų gerų emocijų bei atsakymus apie saugų investavimą.

„Šią galeriją kūriau su misija ir noru, pirmiausia, dalintis savo žiniomis – edukuoti tuos, kurie nori perprasti investavimo į meno vertybes subtilybes. Jei lygintumėmės su kitomis Europos šalimis, Lietuvoje kol kas nedidelis procentas meno gerbėjų ar kolekcininkų ryžtasi investuoti į meno kūrinius. Pas mus kol kas tai dar pakankamai naujas reiškinys, tačiau, keičiantis ekonominei situacijai, daugės ir investuojančių į meną“, – sako galerijos įkūrėjas, meno konsultantas L. Jonušauskas.

Prieš dešimt metų diplomato karjerą baigęs ir verslininko kelią pasirinkęs L. Jonušauskas teigia, jog dažniausios investuojančių į meną klaidos – prastas meno ir jo rinkos suvokimas, bei per didelis pasitikėjimas savimi.

„Norint investuoti į meną, pirmiausia jis turi patikti, reikia juo domėtis. Parodų ar muziejų lankymas yra gerai, taip lavinama akis ir ugdomas skonis, tačiau tam dar reikia ir skaityti specialią literatūrą. Taip pat vertinga būti ir bendraminčių aplinkoje. Taip savyje per žinių bagažą ir patirtį išugdai pojūtį, pradedi jausti meno rinkos pustonius. Per tam tikrą laiką visą tai galima pasiekti, ir tada investavimo į meną rizika minimizuojama arba išvis eliminuojama. Meno keliu reikia eiti mažais žingsniukais, mėgautis juo“, – patirtimi dalinasi meno konsultantas.

Šiuo metu „Arty Cube“ galerijoje eksponuojama 18 iš Paryžiaus atvežtų O. Tselkovo darbų. Keturiasdešimt metų Prancūzijoje gyvenantis menininkas iš Rusijos kuria paveikslus, vaizduodamas deformuotus žmonių veidus ir kūnus, šiek tiek gremėzdiškus, ironiškus, dažnai naudodamas ryškias spalvas. Tai – O.Tselkovo „atrastas“ žmogus, su kuriuo jis neišskiriamas jau keletą dešimtmečių. Jo kūrinių galima rasti yra didžiausiuose pasaulio muziejuose ir meno kolekcijose.

Galerija „Arty Cube“ įsikūrė adresu Klaipėdos g. 3, Vilnius. Norint apžiūrėti parodą, būtina susitarti iš anksto.


Šiame straipsnyje: Arty Cubegalerijaparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių