Nauja pramoga sostinėje: atidarytas pirmasis Lietuvoje vėjo tunelis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje, šalia prekybos ir pramogų centro „Ozas“, atidarytas pirmasis šalyje vėjo tunelis, suteikiantis galimybę patirti rekordinį laisvą kritimą: viena minutė skrydžio šiame vėjo tunelyje prilygsta šuoliui parašiutu iš 4200 aukščio.

Į Lietuvoje naujos pramogos pristatymą – būtinos įrangos įsigijimą, sumontavimą, personalo apmokymus „LaisvalaikioDovanos.lt“ investavo 400 000 eurų.

„Skrydžiai oro balionu, lėktuvu, šuoliai parašiutu – šias pramogas kaip dovanų idėjas savo klientams siūlome jau seniai. Ieškojome naujų patirčių, kurios sudomintų dovanų ieškančius ir paliktų neišdildomų įspūdžių jas gaunantiems. Patys išbandę skrydžius vėjo tuneliais užsienio šalyse, įsitikinome, jog tai mūsų investicijų verta ir šalyje laukiama paslauga“, – sako naujosios pramogos iniciatorius Linas Čeikus. Svarstydamas galimybę atidaryti vėjo tunelį Lietuvoje, „LaisvalaikioDovanos.lt“ įkūrėjas aplankė ne vieną tokios pramogos vietą užsienyje – Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje ir net tolimojoje Meksikoje.

Idėjos pilnam įgyvendinimui prireikė metų. Įranga sostinėje, šalia prekybos ir pramogų centro „Ozas“, pastatytam vėjo tuneliui buvo gabenama iš Rusijos, Voronežo. Ją sumontuoti bei apmokyti personalo taip pat buvo atvykę įrangos gamintojų ir paslaugos teikėjų atstovai iš Rusijos bei Prancūzijos – šiose šalyse jau kelis dešimtmečius veikia vėjo tuneliai.

Vilniuje vėjo tunelyje sumontuoti galingi varikliai su specialiais propeleriais sukuria vėjo srautą, o difuzorius jį suspaudžia bei tikslingai nukreipia vertikaliai į skrydžio kamerą. Čia vėjo greitis gali siekti net 250 km/val. Taip greitai vertikaliai pučiamas oras įgauna keliamąją galią – lengvai pakelia žmogų ir jį išlaiko ore. Tad, vėjo tunelyje žmogus „guli“ ant vertikalaus oro srauto ir savo kūno padėtimi valdo judėjimą tiek horizontaliai, tiek vertikaliai.

Vilniuje „Laisvalaikio Dovanų“ vėjo tunelis veiks visą vasarą, planuojama – iki spalio mėn. vidurio. Jį aptarnaus 7 žmonių personalas, tarp kurių – patyrę parašiutininkai. Jų instruktuojami ir prižiūrimi sostinės gyventojai bei svečiai vienu apsilankymu galės patirti 2 min. trukmės laisvo kritimo iš 8400 m aukščio jausmą, kai standartiškai tendeminis šuolis parašiutu atliekamas iš 3000 metrų.


Šiame straipsnyje: vėjo tunelispramogosOzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kamilė

kamilė portretas
Kokios kainos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių