„Naujasis Baltijos šokis“: teatro lankytojus džiugins trupės iš 14 šalių

Šį penktadienį Vilniuje prasidės kasmetinis „Naujojo Baltijos šokio“ festivalis, kuriame pasirodys 18 trupių iš 14 valstybių. Programoje ir lietuvių trupių pasirodymai bei premjera.

Šį penktadienį festivalį „Naujasis Baltijos šokis“ pradės šokio teatras iš Taivano „Cloud Gate“. Jie parodys du spektaklius „Baltas vanduo“ ir „Dulkė“. Tai pirmoji šiuolaikinio šokio trupė Kinijoje, kurią 1973 m. įkūrė choreografas Lin Hwai-Minas. Jis už savo veiklą prieš keletą metų įvertintas prestižiniu Samuelio H. Scrippso (Amerikos šokio festivalio) apdovanojimu už viso gyvenimo nuopelnus. Šį apdovanojimą yra gavę tokie šokio menininkai kaip Marta Graham, Merce Cunningham ar Pina Baush.

Tuo metu Austrijos trupė „Liquid loft“, taip pat pasirodysiantys penktadienį, už savo veiklą prieš dešimtmetį įvertinta Venecijos bienalėje – pelnė „Auksinį liūtą“ už geriausią 2007 metų pasirodymą.

Pasak naujos festivalio vadovės Gintarės Masteikaitės, festivalio programa sudaryta taip, kad žiūrovai galėtų susipažinti su šiuolaikinio šokio tendencijomis, įdomiausiais skirtingų šalių trupių darbais.

Festivalio žiūrovai išvys ir lietuvių šokio trupių pasirodymus: Gretos Grinevičiūtės ir Agnietės Lisičkinaitės spektaklį „B ir B dialogas“, Vyčio Jankausko šokio teatras pakvies į premjerą „Agonija“, o urbanistinio šokio teatras „Low air“ į spektaklį „Žaidimas baigtas“, šiemet įvertintą „Auksiniu scenos kryžiumi“.

„Naujasis Baltijos šokis“ prasidės šį penktadienį ir truks iki gegužės 20-osios.

Daugiau apie festivalį – žiūrėkite reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių