Naujos menų erdvės Vilniuje atidarymo proga ‒ JK kuriančių jaunųjų menininkų paroda

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje, Mindaugo g. 27, atidaryta Jungtinėje Karalystėje kuriančių jaunųjų Lietuvos menininkų darbų paroda „Point of View“. Šia unikalia paroda pažymėtas naujos menų erdvės Vilniaus mieste ‒ „Oslo namų“ meno galerijos ‒ atidarymas. Viena iš parodos organizatorių, gyvenamųjų namų kompleksą sostinės Naujamiesčio rajone vystanti bendrovė „Oslo namai“ tikisi, kad naujoji menų erdvė padės dar labiau suaktyvinti kultūros sklaidą Vilniuje, supažindinti sostinės gyventojus su jaunų ir perspektyvių autorių kūryba.

„Bendradarbiaudami su menininkais ir suteikdami jiems erdvę eksponuoti savo darbus, norime paskatinti jaunuosius talentus kurti, o užsienyje gyvenančius kūrėjus ‒ puoselėti kultūrinius ryšius su Lietuva. Tikimės, kad toks menininkų ir verslininkų ryšys prisidės prie šiuolaikinio meno sklaidos ir padės suformuoti naują kultūrinį traukos centrą bei suaktyvinti kultūrinį gyvenimą ne tik Vilniaus Senamiestyje, bet ir greta jo esančiame ir sparčiai atgimstančiame Naujamiesčio rajone“, ‒ kalbėjo Jurga Aldošinienė, projekto vadovė.

Paroda „Point of View“ rengiama kartu su menų agentūra „Artscape“. Šį rugpjūtį paroda buvo pirmą kartą pristatyta lankytojams Londone, kuratorės Barboros Grigaliūnaitės ir Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Ritos Valiukonytės iniciatyva.

„Paroda „Point of View“ šiuolaikinio meno gerbėjus siekiame supažindinti su jaunųjų menininkų kūryba, kurią įkvėpė gyvenimas tarp skirtingų šalių ir kultūrų. Lietuvos žiūrovams pristatome talentus, kurie dažnai geriau atpažįstami svetur, o ne namuose. Ši paroda ‒ tai tarsi baltas popieriaus lapas, kuriame sudėlioti jaunosios lietuvių menininkų kartos požiūrio taškai. Jie pristatomi, analizuojami ir jungiami į bendrą turinį, atskleidžiantį jaunųjų kūrėjų sprendimus bei pasaulėžiūrą“, ‒ pasakojo parodos kuratorė Barbora Grigaliūnaitė.

Parodoje dalyvauja menininkai Andrej Vasilenko, Andrius Svilys, Dovilė Puzinaitė, Eglė Jauncems, Imantas Selenis, Indrė Šerpytytė, Joskaudė Pakalkaitė, Jovita Valaitytė, Paul Herbst, Paul Paper, Simona Kaunaitė ir Ulijona Odišarija.

Paroda veiks iki lapkričio 7 d. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių