Nepramiegokite „Kultūros nakties“ – laukia daugybė įdomybių

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje vienuoliktą kartą rengiamas vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“.

Šiemet lankytojams žadama daugiau nei 110 renginių teatro, dailės, šokio, klasikinės ir populiariosios muzikos mėgėjams. Bernardinų sodas virs „Pojūčių miestu“ su atskira programa šeimoms, pranešė organizatoriai.

Kaip ir kasmet, įvairiausiose Vilniaus gatvėse ir erdvėse įsikurs daugiau nei 700 menininkų bei meno ir kultūros organizacijų, kviečiančių per vieną naktį pajusti, išmėginti ir pamatyti meną ir kultūrą pačiomis įvairiomis formomis, spalvomis ir garsais.

Lankytojų patogumui šių metų programa suskirstyta pagal renginio pobūdį, o pagal zonas. Senamiestis, Lukiškės, Užupis, Vilniaus universitetas – kelios iš zonų, kurioms kuriami atskiri žemėlapiai ir maršrutai, padėsiantys nepasiklysti naktyje.

Viena iš festivalio naujienų – praplėstos jo ribos mieste. Atskira zona bus skirta Antakalniui, kur nemiegoti kvies daugiau nei 20 įvairiausių projektų. „Vilnius Tech park“ pakvies susipažinti su šiuolaikinio meno atstovų kūryba, išbandyti Lietuvos aukštųjų mokyklų jaunųjų kūrėjų interaktyvaus meno, muzikos ir žaidimų instaliacijas bei žaisti mokslą su Estijos AHHAA mokslų centru. Vienai nakčiai duris atvers Sapiegų rūmai, kur, be ekskursijų, lauks ir muzikos bei šokio pasirodymai, šviesos instaliacijos. 

Šiemet Rotušės aikštėje skambės Verdi opera „Aida“, „Menų spaustuvė“ pakvies į šiuolaikinio šokio, teatro ir gyvos muzikos pasirodymus, po miestą klaidžios šviečiantys smilgininkai iš Klaipėdos, Baltasis tiltas pasipuoš trispalve tautiška šviesos grandine, kuri mirgės Lietuvos muzikos ritmu.

Festivalio metu duris atvers ir įvairius projektus pristatys devynios bažnyčios. Joje susijungs ir chorai, ir elektroninė muzika, teatro ir šokio, ir vaizduojamojo meno kūriniai.

Festivalio metu lankytojai įvairius projektus galės aplankyti ir Kultūros ministerijoje, Vyriausybės rūmuose, Švietimo ir Mokslo ministerijoje, Krašto apsaugos ministerijoje, Prezidentūros kiemelyje.

Visi festivalio renginiai yra nemokami.


Šiame straipsnyje: kultūros naktisrenginiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paskola pasiūlyti įmonių, bendrovių ir bet kuris asmuo, geros moralės, pajėgus vykdyti savo įsipareigojimus, už prieinamą norma 3%. Jūsų pasiūlymai grąžinimo, kuris turi būti tiriamas. Bet prašymą kredito nuo 5000 € iki 950.000 €, atsakymas yra pateikta artimiausiu metu. El. paštas: geersenmaris@gmail.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių