Nesuskubę liks už borto: „Velomaratone“ įvestas limitas sportininkams

  • Teksto dydis:

Šie metai – pirmieji, kuomet „Velomaratone“ bus ribojamas sportininkų kiekis.

„Po konsultacijų su dviračių sporto specialistais priėjome prie išvados, jog „Toyota Sport“ ir „Toyota Semi Sport“ važiavimuose trasoje vienu metu neturėtų būti daugiau nei 800 dviratininkų. Tiek trasoje gali lenktyniauti saugiai ir komfortiškai. Tiek lenktyniaujančių sportininkų galime aptarnauti kokybiškai. Nemaža jų dalis yra sportiški mėgėjai. Norime, kad visi jaustųsi saugiai,“ – sako didžiausios Baltijos šalyse dviračių šventės sumanytojas ir organizatorius Benediktas Vanagas.

Matematika paprasta: jei norinčių varžytis bus daugiau nei 800, paskutinieji tiesiog nespės į traukinį.

Rugpjūčio 21 dieną, sekmadienį, Vilniuje vyksiantis dviračių maratonas bus jau septintas. Profesionalai („Toyota Sport“ važiavimas – 100 km) ir treniruoti mėgėjai („Toyota Semi Sport“ važiavimas – 50 km) tradiciškai startuos vienu metu. Jų startas numatytas 9:00 val. Varžytis šiuose važiavimuose gali tiek plento, tiek MTB dviračių sporto atstovai.

Į šių metų „Velomaratoną“ užsiregistravo jau beveik 5000 dviratininkų. 250 jų – į minėtus „Toyota Sport“ ir „Toyota Semi Sport“ važiavimus. Jei norinčių lenktyniauti atsiras daugiau nei 800, pavėlavę tiesiog nebus registruojami. Netilpę į pastaruosius važiavimus galės rinktis „Ergo mėgėjų“ važiavimą (10, 20 arba 30 kilometrų pasirinktinai). Įprastai šiame važiavime Vilniaus gatvėmis rieda daugiatūkstantinė minia. Jo metu ribojamas greitis, dalyviai raginami ne lenktyniauti, o mėgautis važiavimu.

Didžiausiame Baltijos šalyse dviračių renginyje 12:30 val. startuos „Akropolio vaikų“ važiavimas, o 14:00 val. centrines Vilniaus gatves užplūs masiškiausio – „Ergo mėgėjų“ važiavimo (10, 20 arba 30 kilometrų pasirinktinai) – dalyviai. Pastarųjų važiavimų dalyviams registracija į „Velomaratoną“ iki rugpjūčio 13 dienos nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių