O. Koršunovo „Apvalytieji“ įgaus naują veidą

  • Teksto dydis:

Režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklis „Apvalytieji“, sukurtas pagal skandalingosios britų dramaturgės Saros Kane pjesę, keičia lokaciją. Iki šiol rodytas itin intymioje OKT Studijos erdvėje, tarptautinio festivalio „Sirenos“ programoje spektaklis bus pristatytas Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

Pasak režisieriaus, tai nebus vien tik spektaklio erdvės pakeitimas – „Apvalytieji“ įgaus visiškai naują veidą.

Premjera Menų spaustuvės Juodojoje salėje – tai ne tik spektaklio perkėlimas į didesnę erdvę. O. Koršunovas laikosi savo principo nuolatos ieškoti naujų požiūrio į statomą medžiagą kampų, nepaisant to, jog premjera jau įvykusi. Spalio 1-osios „Apvalytuose“ žiūrovai išvys visiškai naujas dekoracijas. Pats spektaklis taip pat keisis – režisierius ir aktoriai vėl renkasi į repeticijas, tad S. Kane pjesės interpretacija įgaus dar kitokių atspalvių.

Spalio 1-osios pasirodymas festivalio „Sirenos“ publikai – tarsi „Apvalytųjų“ apšilimas prieš tarptautinį debiutą. Lapkričio 12 d. O. Koršunovo „Apvalytieji“ bus pristatyti Žironoje (Ispanija) vykstančiame tarptautiniame teatro festivalyje „Temporada Alta“, kartu su tokiais teatro menininkais, kaip Peter Brook, Lluis Pasqual, Krystian Lupa, Thomas Ostermeier, Alex Rigola, Alain Platel bei kitais.

Pasak O. Koršunovo, S. Kane „Apvalytieji“ buvo ta medžiaga, kurią į OKT Studiją atsinešė patys jaunieji aktoriai.

„Aš ir mano kartos aktoriai pirmaisiais modernios dramos pastatymais kiek aplenkėme laiką. Šie revoliucijos vaikai, kaip aš juos vadinu, bei jų kuriamas spektaklis rezonuoja su tuo, kas yra visuomenėje. Būrys jaunų žmonių atsineša savo požiūrį ir jis yra kitoks negu buvo mūsų. Nesinorėjo keisti jų intencijų – norėjosi jas tik stiprinti. Negalėjau nepaisyti jų noro imtis tokios radikalios dramaturgijos, tačiau negalėjau sau leisti neatsakingai juos vesti iki „Apvalytųjų“ skaistyklos epicentro“, - teigia režisierius O. Koršunovas.

„Man patiko kontrastas „Apvalytuose“, kuomet per siaubą, žiaurumą, brutalumą kalbama apie tokius dalykus, kaip skaistumas, draugystė, rūpestis. Ta pagrindinės veikėjos Greis drąsa, neįmanomybės siekimas, ėjimas iki pat galo, atsakymas už savo žodžius. Visa tai man pasirodė lyg kažkokie šventi dalykai. Žinoma, dar ir tai, jog visiškai visi pjesės personažai įsimylėję bei skendi meilės grožyje ir purve tuo pat metu“, - pažintį su S. Kane „Apvalytaisiais“ prisimena pagrindinį Greis vaidmenį kurianti aktorė Greta Petrovskytė.

Naują veidą įgavę „Apvalytieji“ – jau spalio 1 d., 14 val., Menų spaustuvės Juodojoje salėje. Spektaklis pristatomas tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ programoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių