Paskutinis metų vakaras: populiarios arijos ir „Atsisveikinimo“ simfonija

Tradiciškai gruodžio 31-osios vakarą Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir jo vadovas maestro Modestas Pitrėnas klausytojams rengia įspūdingą šventę.

Naujųjų išvakarėse skambant nuotaikingoms simfoninėms miniatiūroms ir populiarių italų operų arijoms Filharmonijos skliautus drebins simfoninės muzikos garsų salvės.

Į šventinę simfoniją įsilies vokalistės Veros Talerko, kurios dainavimą kritikai lygina su tyru, jaunatviškai srauniu šaltiniu, pasirodymas. Paskutiniame šių metų simfoninės muzikos koncerte dainuos ir Afrikoje, Kongo Respublikoje, gimęs bei Briuselio karališkojoje konservatorijoje studijas baigęs tenoras Patrickas Kabongo, 2015-2017 m. sezoną buvęs Florencijos operos teatro „Maggio Musicale“ trupės narys, o šiuo metu dainuojantis Prancūzijoje - Meco ir Paryžiaus operos teatruose.

Koncertą ves Viktoras Gerulaitis.

Gruodžio 31-ąją Šv. Jonų bažnyčioje koncertuos Lietuvos kamerinis orkestras. Koncerto programoje - Johanno Sebastiano Bacho ir Antonio Vivaldi koncertai. Pastarojo Koncertą dviem smuikams, styginiams ir klavesinui A-dur („Per eco in lontano“) grieš smuikininkai Džeraldas Bidva ir Sergejus Krylovas (jis taip pat yra orkestro meno vadovas ir dirigentas).

Ilgiausiai gyvuojanti Filharmonijos naujamečių koncertų tradicija - senuosius palydėti skambant Josepho Haydno „Atsisveikinimo“ simfonijai. Jau beveik 50 metų Lietuvos kamerinis orkestras groja legendinį kūrinį viena po kitos gęstant žvakėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių