Pavasarėjančiame Vilniuje – pietietiška dvasia

Kovo pabaigoje vis labiau pavasarėjantį Vilnių nuskaidrins ryškios džiazo spalvos. Perspektyvūs, temperamentingi ir skirtingi scenos partneriai – šeši atlikėjai iš trijų šalių – surengs koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje, kurioje skambės itališka dvasia persmelktos improvizacijos.

Į sceną kovo 26-osios vakarą žengs profesionalumo ir žavesio nestokojanti tarptautinė kompanija: vokalistė Kristina Svolkinaitė, trimitininkas Vytautas Skudas, temperamentingi pietiečiai: saksofonistas Tommaso Tronconas, pianistas Paolo Garbinas ir būgnininkas Enrico Smiderle, o kontrabosu grieš armėniško kraujo turintis Armanas Isojanas.

„Koncertui paruošėme energingą ir jaunatvišką programą, kurios metu klausytojai išgirs žymiausias džiazo kompozicijas, papildytas modernaus stiliaus elementais. Vakaras bus itin spalvingas ir melodingas,“ – sako vienas iš atlikėjų.

Charizmatiškoji K. Svolkinaitė džiazo vokalo studijas baigė Klaipėdos universitete (S.Januškos kl.), o meistriškumą tobulino Princo Klauso konservatorijoje Olandijoje. Galingo balso savininkė nuolat dalyvauja Lietuvos džiazo festivaliuose, yra laimėjusi pagrindinį prizą Baltijos šalių džiazo vokalistų konkurse „Sony Jazz Stage“ Latvijoje, dvi antrąsias vietas Estijos („Nomme Jazz“) bei Klaipėdos („Jazz Voices“) tarptautiniuose konkursuose. Taip pat yra pelniusi antrąją vietą tarptautiniame džiazo vokalisčių konkurse „Lady Summertime“ Suomijoje ir tapusi „Jazz Voices“ nugalėtoja. 

Šiuo metu Berlyne gyvenantis T. Troncon ne tik puikiai groja saksofonu, bet ir pats kuria muziką. Talentingasis italas koncertavo visoje Europoje: Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, kur pristatė įvairius muzikinius projektus su žinomais atlikėjais, tarp kurių - Cecil Bridgewater, Carlo Morena, Giani Cazzola, Alex Sipiagin ir kt.

P. Garbin yra pianistas, kompozitorius, dėstytojas. Jis baigė klasikinės muzikos studijas Adrijos konservatorijoje, fortepijono meno paslapčių sėmėsi kartu su tokiais pianistais kaip A. Lucchesini, H. Shelley, H. Austbo, G. Nuti. Atlikėjas aktyviai koncertuoja visoje Italijoje, tačiau prisipažįsta labai laukiantis koncertų Lietuvoje.

Jauniausias ansamblio muzikantas, būgnininkas E. Smiderle, savo karjerą pradėjo dirbdamas su tokiais menininkais kaip Fabrizio Bosso, Marcello Tonolo, Mike Applebaum, Tino Tracanna, Roberto Cipelli ir kt. 2007 m. E. Smiderle Italijos konkurse „Rytojaus būgnininkas“ užėmė antrąją vietą ir pelnė ateities būgnininko vardą. Atlikėjas su įvairiais muzikantais koncertuoja Italijos džiazo klubuose ir festivaliuose, jo programoje galima išgirsti tiek tradicinius, tiek moderniojo džiazo kūrinius.

Armėnų kilmės A. Isojan studijavo smuiko specialybę S. Šimkaus konservatorijoje, kontraboso studijas baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Kontrabosininkas pasirodė įvairiuose koncertuose ir atvirose džiazo sesijose, taip pat dalyvavo tarptautiniuose projektuose. Prieš metus muzikantui, kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkui, buvo įteiktas specialus „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso apdovanojimas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo ir pagrindinį šio konkurso prizą.

Trimitu ir fliugelhornu grojantis Vytautas Skudas debiutavo 2000 m. „Vilniaus Jazz“ festivalyje su grupe „Jazz Pictures“, kuri buvo jauniausia grupė festivalio istorijoje. Gabus trimitininkas dalyvavo Vladimiro Čekasino projekte „April Charon‘s Pizza“, Birštono džiazo festivalyje, taip pat tapo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso laureatu, tad dėmesingi džiazo mėgėjai šį jauną atlikėją įsiminė jau seniai. V. Skudas koncertuoja su Pauliumi Zdanavičiumi, Rūta Ščiogolevaite, Evelina Sašenko, Eugenijumi Kanevičiumi bei būsimo koncerto bendražygiu P. Garbin, su kuriuo susipažino Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Šią šaunią, talentingą ir energingą muzikantų kompaniją išvysite nuotaikingame koncerte „Itališkos džiazo spalvos“ kovo 26 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Šeši žavūs, labai skirtingi atlikėjai, pasitelkdami platų muzikinį akiratį, stulbinančią techniką, neabejotinai sukurs pietietišką, spontaniškumo kupiną atmosferą, primindami, jog ilgai laukta vasara jau ne už kalnų...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių