Po 20 m. pertraukos Vilniuje skambės opera „Trubadūras“

Kitą savaitę „Vilnius City Opera“ pakvies į premjerą – Giuseppe Verdi operą „Trubadūras“. Ši opera Vilniuje skambės po 20 metų pertraukos.

G. Verdi operą „Trubadūras“ režisuojanti Dalia Ibelhauptaitė sako, kad į „Vilnius City Operos“ repertuarą nusprendė įtraukti šią operą dėl kelių priežasčių, viena jų, kad užaugo nauja karta, kuri šios operos nežino, nes paskutinį kartą ji Nacionaliniame operos ir baleto teatre statyta prieš 20 metų.

„Trubadūre“ yra gražiausios Verdi parašytos arijos ir duetai, muzika labai graži, o man visą laiką norisi, kad būtų šiuolaikiški aktualūs siužetai. Šitas kūrinys, jo drama yra kaip veiksmo trileris, kaip kinas, jame daug to, kas yra mūsų visuomenėje: netolerancija, kerštas, neapykanta, kovos, brolžudystės. Mes turime daug blogio. Menas turi provokuoti, kelti diskusiją“, – tvirtina režisierė D. Ibelhauptaitė.

Kūrinį atliks Valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus, kartu su režisiere pastatę 11 operų. Leonoros vaidmenį pirmą kartą atliks Asmik Grigorian ir Sandra Janušaitė, Azučeną – Jovita Vaškevičiūtė. Taip pat dainuose Laimonas Pautienius, Tadas Girininka, ir kviestiniai tenorai rusas Sergejus Poliakovas ir turkas Muratas Karahanas.

„Verdi mes rengėmės daryti jau seniai, bet labai svarbu statyti tada, kai turi kolektyvo balsus tam kūriniui. Bohemiečiai septynerius metus laukė G. Verdi pastatymo, nes dainavo tą muziką, kurią galėjome dainuoti, Mozartą, Puccinį, auginome savo solistus, dabar labai džiaugiamės, kad tie žmonės užaugo iki tokio lygio, kad gali atlikti patys Verdį aukščiausiame profesionalumo kokybės lygmenyje. Norėjome sukurti vaidmenis A. Grigorian, J. Vaškevičiūtei, L. Pautieniui, nes jiems tai bus karjeros vaidmenys, laiptelis jų kūryboje“, – teigia D. Ibelhauptaitė.

Operos premjera Kongresų rūmuose gruodžio pirmomis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių