Šeštadienį D. Razauskas kviečia į „Om Jam Session“ Tibeto skvere

Tibeto skveras Užupyje, Malūnų gatvėje, šeštadienį taip pat įsilies į Gatvės muzikos dienos šventimą. Nuo 13 val. čia vyks muzikinis šėlsmas su Domantu Razausku, grupe ir visais prisijungsiančiais prie muzikinės improvizacijos.

„Gatvės muzikos diena mūsų grupei jau seniai yra tapusi šiuo tuo daugiau, nei galimybe pasirodyti kažkur gatvėje, – teigia D. Razauskas. – Prieš keletą metų sostinėje gimusi unikalaus pasaulyje Tibeto skvero iniciatyva suvienijo, rodos, daugybę pačių skirtingiausių žmonių. Todėl Gatvės muzikos dieną sau kartais net vadinu Tibeto skvero diena. Tai proga priminti apie šią vietą, o kartu, žinoma, ir apie Tibetą bei jo kultūrą. Priminti taikiai, muzika ir eilėmis. Jei visai atvirai, nemanau, kad Gatvės muzikos dieną grotume kurioje nors kitoje vietoje“.

Šiais metais D. Razauskas Tibeto skvere surengs ne tradicinį koncertą, bet kiekvieną kviečia tapti neorganizuoto muzikinio ritualo dalimi.

„Visus kviečiame neštis bet kokius (ne)muzikinius instrumentus, aparatus ir jungtis į masinį „Om Jam Session“ Tikslas – jokių vardų ir asmenybių, tik viena didelė Grupė. Mes užvesime temą ir bandysime ją medituoti grodami, tarškėdami, niūniuodami, trankydami... Tiksliau pasakyti yra neįmanoma, nes bet kokie įsivaizdavimai apie tai, kas tądien vyks Tibeto skvere yra pasmerkti žlugti“ – sako D. Razauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių