Skelbiama 22-ojo kino festivalio „Kino pavasaris“ pradžia

Trečiadienį skelbiama 22-ojo kino festivalio „Kino pavasaris“ pradžia.

Renginio atidarymą galima bus tiesiogiai stebėti per LRT KULTŪRĄ nuo 19:30 val. Laidoje „Labas rytas, Lietuva“ „Kino pavasario“ organizatoriai negailėjo liaupsių festivalio programai ir netgi pažadėjo, kad jeigu vienas iš filmų – „Tobuli melagiai“ – kažkam nepatiks, bus grąžinti pinigai už bilietą.

„Mūsų tikslas – atvežti pačius geriausius filmus ir parodyti juos žiūrovams. Kad žiūrovai ateitų, pasižiūrėtų ir vėl grįžtų, ir diskutuotų ,ir dvi savaites kino šventė būtų visoje Lietuvoje. Filmus rodome 5-iuose miestuose ir skiriame didelį dėmesį ir kituose miestuose, ne tik Vilniuje, rodomiems filmams“, – pasakoja Festivalio „Kino pavasaris“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška.

Jis ypač paragino į festivalį ateiti žmones, kurie apie „Kino pavasarį“ girdėjo, bet niekada nebuvo jame lankęsi.  „Kad ateitų ir išbandytų, kas tai yra – kodėl čia šimtai tūkstančių žmonių eina iš proto, ima atostogas, vaikšto ir žiūri tuos filmus“, – šypsosi A. Ramaška.

Antradienį surengta išankstinė, LRT darbuotojams skirta filmo „Tobuli melagiai“ peržiūra.

„Esu ramus ir galiu pasakyti visai Lietuvai, kad drąsiai galite ateiti pasižiūrėti šį filmą, ir jeigu jums nepatiks, aš asmeniškai galėsiu grąžinti jums pinigus. Tai yra filmas, kuris tikrai patiks visiems, tikrai perduos „Kino pavasario“ šventinę dvasią“, – žada „Kino pavasaris“ vykdomasis direktorius.

Festivalio meno vadovė Santa Lingevičiūtė pabrėžė, kad šįmet organizatoriai labiau koncentruojasi į naujų režisierių darbų pristatymą.

„Šįmet laikėmės tokios koncepcijos, kad rinkomės, pavyzdžiui, iš Azijos šalių, ne meistrus, bet jaunus kūrėjus, kurių filmai atrodo daug stipresni ir paveikesni negu jau patyrusių režisierių. Norime pakviesti susipažinti su ta nauja karta, kuri yra profesionali“, – kalba S. Lingevičiūtė.

Plačiau apie tai – pokalbio įraše.


Šiame straipsnyje: Kino pavasariskino festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių